Elektrische auto van Dyson | Dyson.nl
   

De elektrische auto van Dyson

“Al 22 jaar lang verrichten we onderzoek naar motoren, batterijen, aerodynamica, robot camera systemen en robotica. Vandaag is het moment aangebroken om al onze kennis en ervaring te bundelen in één groot project – een elektrische auto.”

James Dyson 

Uitvinder

Een obsessie voor probleemoplossing

Dyson betrad de autosector voor het eerst in 1990, toen we begonnen aan de ontwikkeling van een cyclonisch filter voor uitlaatsystemen om roetdeeltjes op te vangen. Vandaag is de cirkel rond en creëren we een elektrische auto die de vervuiling stopt bij de bron.

Nieuw leven voor het verleden.
Om de toekomst vorm te geven.

Onze op maat gemaakte ontwikkelingssite voor auto's in het Britse Hullavington vertegenwoordigt een investering van €225 miljoen in de elektrische auto van Dyson. Op het terrein van zo'n 2 km² bevinden zich gerestaureerde hangars met enkele van de meest geavanceerde RDD-labs (Research, Design and Development) ter wereld.

Een rijke luchtvaartgeschiedenis

Een eerbetoon aan de luchtvaart


De ooit vervallen Hullavington-campus is tegenwoordig prachtig gerestaureerd, als eerbetoon aan zijn rijke geschiedenis. Bovendien is de cirkel weer rond voor bouwonderneming Kier, die een site die zij 80 jaar geleden zelf bouwde, nu aanpast voor het nieuwe project van Dyson.


De bakermat van de Whittle-gasturbine


Een van de vele zaken die hier vanaf 1939 opgeslagen werd, was de legendarische Whittle-straalmotor, die de hele luchtvaart een nieuwe wending gaf. Net zoals de motor toen werd gebruikt om personeel te onderwijzen, wordt een gerestaureerde Whittle-motor tegenwoordig regelmatig opgestart om de Dyson ingenieurs in onze Malmesbury campus te inspireren.

Een educatieve luchtbasis


Deze voormalige basis van het Britse ministerie van Defensie werd in 1937 hoofdzakelijk aangelegd om bemanningen en instructeurs op te leiden en bood plaats aan 1.000 toestellen.

Geavanceerde voertuigbouw

Naast onze Britse RDD-campus bouwt Dyson een specifieke productieafdeling voor elektrische voertuigen in Singapore, die in 2020 wordt opgeleverd. Singapore speelt al sinds 2007 een belangrijke rol in de ontwikkeling van Dyson. Een groeiend team van ingenieurs ontwikkelt hier onze snelle digitale motoren.
   

17 jaar ontwikkeling van elektrische motoren

Dyson loopt al voorop in de ontwikkeling van motoren sinds 2004, toen we de V1 introduceerden, Dysons eerste snelle digitale motor. De V1 haalde de verbluffende snelheid van 100.000 toeren per minuut – vijf keer zo snel als een Formule 1-motor. Onze motoren zijn het hart van alle Dyson-apparaten en maken baanbrekende en unieke technologieën mogelijk. Inmiddels hebben we er meer dan 50 miljoen geproduceerd.

Een wereldwijd opererende onderneming

Dysons digitale motor wordt naar zulke exacte specificaties gebouwd, dat deze niet volgens traditionele methoden kan worden vervaardigd. Elk exemplaar wordt dan ook samengesteld door 300 autonome robots. ​ Alle geproduceerde onderdelen moeten voldoen aan onze uiterst strikte normen, die aan de basis liggen van onze investeringen in kwaliteitscontrole en testen. ​ Dysons wereldwijde netwerk werkt naadloos samen van de ontwikkelingsteams in het Verenigd Koninkrijk tot de logistieke systemen die onze producten bezorgen aan de klant.

Ga mee op ons avontuur

Ontdek de techniek van Dyson