Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Victoria Koblenko en familie wachten om een ​​drukke straat in Amsterdam over te steken

Luchtvervuiling in Amsterdam

Dyson onderzoekt de luchtkwaliteit in Amsterdam in en rondom school

In deze studie meten Victoria Koblenko en Evgeniy Levchenko door middel van de Dyson technologie de lucht die ze inademen op de route naar school van hun zoon.

Video Transcript

Videotranscript openen
Grafiek met pieken van PM2.5 en NO2 luchtverontreiniging

De vervuilde route naar school

Verkeer en industrieën zijn twee primaire bronnen van luchtverontreiniging in Amsterdam. Gegevens over de luchtkwaliteit die zijn verzameld tijdens de route van en naar school laten hoge concentraties PM2.5 en NO2 zien, die pieken wanneer het verkeer het drukst is.

Dyson's vernieuwde rugzak

De Dyson Rugzak

De Dyson engineers doen al meer dan twee decennia onderzoek naar technologieën voor schone lucht. Met hun geavanceerde kennis hebben ze de sensortechnologie in de luchtreinigers aangepast om deze geschikt te maken voor een rugzak.

De vernieuwde rugzak verzamelt onderweg gegevens over luchtverontreiniging en meet PM10, PM2.5, VOS, CO2 en NO2. Deze gegevens worden gecombineerd met informatie die is verzameld via de GPS in de rugzak om rapporten over de luchtkwaliteit te maken.

Victoria Koblenko en familie wandelen door een park in Amsterdam

Kies voor een schonere route

De longen van kinderen zijn nog volop in ontwikkeling, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor luchtverontreiniging. Door drukke wegen te vermijden en te kiezen voor een rustigere route of een route met meer natuur naar school, kun je de blootstelling van je kind aan vervuilende bronnen zoals uitlaatgassen beperken.

Dyson luchtreiniger in een klaslokaal met kinderen

Verontreinigende stoffen zijn niet alleen buitenshuis een probleem

Activiteiten met lijm en verf veroorzaken vluchtige organische stoffen, die kunnen blijven hangen in afgesloten ruimtes zoals een klaslokaal. Om schonere lucht te helpen creëren in klaslokalen zonder voldoende ventilatie, zal het School Donatie Programma 10 Amsterdamse scholen uitrusten met Dyson luchtreinigers.