Dyson Cyclone V10™ snoerloze stofzuiger | Het verhaal achter het ontwerp | Dyson.nl

Ontdek de
Dyson Cyclone V10

Het verhaal achter het ontwerp

Het begin van een nieuw tijdperk.

Free delivery

Gratis bezorging

2 year guarantee

2 jaar gratis garantie

"Als ontwerpers moeten wij verder kijken dan de bestaande technologie en onszelf de vraag stellen 'kan het beter?"

James Dyson - Uitvinder

Vooruitstrevende radicale verandering.

Gefrustreerd door stof dat de stofzuigerzak bij hem thuis verstopte, besteedde James Dyson vijf jaar en 5.127 prototypen aan het uitvinden van 's werelds eerste cycloonstofzuiger. Met de lancering in 1993 van de DC01 met zijn revolutionaire technologie was in één klap het dagelijks terugkerende probleem van stofzuigers die hun zuigkracht verliezen, opgelost. Sinds die eerste Dual Cyclone stofzuiger is Dyson doorgegaan met het bewandelen van nieuwe wegen – en heeft een snoerloze stofzuiger uitgevonden die even goed presteert als een stofzuiger met snoer.

Kleiner, sneller, lichter.

Het creëren van een krachtige stofzuiger begint bij de motor. Onze ingenieurs hebben zich laten inspireren door de ruimtevaart om een motor te creëren die het vermogen leverde dat we nodig hadden. Het materiaal van de behuizing bestaat voor 60% uit gehard fenol glas – dat ook wordt gebruikt in satellieten – vanwege zijn hoge belastbaarheid en uitstekende sterkte-gewichtverhouding, zodat trillingen bij ultrasnelle motorsnelheden worden weggenomen.

Efficiëntieverhoging.

Voor de waaier is een Polyether Ether Ketone (P.E.E.K) en koolstofvezelcomposiet, dat in hogedrukzuigers wordt aangetroffen, gebruikt. Om de luchtstroom nog verder te kanaliseren, hebben we de waaierbladen laten overlappen om een groter oppervlak te creëren en is de efficiëntie met 20% toegenomen.

Free delivery

Gratis bezorging

2 year guarantee

2 jaar gratis garantie

Keramieken as.

De motor had een lichte, sterke as nodig die snelheden van 125.000 tpm aankon. Bij dergelijke hoge snelheden komt een intense hitte vrij, waardoor bij een stalen as een kromming van 2 à 3 micrometer ontstaat - een minieme afwijking, maar voldoende om storende trillingen te veroorzaken. Vandaar dat wij keramiek gebruiken dat wordt gehard op 1600°C en drie keer harder is dan staal, bij precies de helft van de dichtheid.

Het 'boing'-geluid.

Om het extra vermogen van de Dyson V10 motor te genereren hebben Dyson-ingenieurs het aantal magneten en statoren verdubbeld. Wanneer de inschakelknop wordt losgelaten, brengt de motor de rotor vrijwel direct tot stilstand en stuiteren de magneten tussen de vier statorposities. Net zoals een pingpongbal die stuitert op een tafel, wordt de afstand die ze afleggen steeds kleiner en maken ze een geluid dat volgens onze ingenieurs klinkt als 'boing'.

De digitale Dyson motor V10.

Het resultaat van deze ontwikkeling was de digitale Dyson motor V10 – de snelste digitale motor die wij ooit hebben gemaakt.

Directe ontwikkeling.

Deze kleinere motor stelde onze ingenieurs in staat om het geheel van cyclonen en stofreservoir 90 graden te draaien zodat een inline formaat ontstond. Hierdoor werd een lineair luchtstroompad gecreëerd – waardoor het aantal airwatt aan zuigkracht bij de zuigmond 20% hoger ligt dan bij de Dyson V8 Absolute, en het stofreservoir met één enkele handeling kan worden geleegd.

Dyson V8™ stofzuiger

Dyson Cyclone V10™ stofzuiger

Free delivery

Gratis bezorging

2 year guarantee

2 jaar gratis garantie

Geavanceerde filtratie.

Het maakt het ook mogelijk om zowel de voor- als de na-motorfilter om de motor heen te leggen als één gesloten unit teneinde de filtratie te verbeteren. We hebben de motorbehuizing verbeterd door geluidabsorberend materiaal en akoestische platen te gebruiken om zo het lawaai te verminderen.

Langdurig vermogen uit één enkele accu.

We wilden een langdurige hoge zuigkracht in slechts één accu. Onze 7-cellige, 525 watt lithium-ion accu levert een constante hoge zuigkracht door het gebruik van nikkel-kobalt-alluminium batterijchemie. Dyson's intelligente energiebeheersysteem bewaakt de stroomverdeling om zo constante zuigkracht te leveren.

Magnetische polen – twee keer zoveel als de Dyson V8™ stofzuiger.

Watts gegenereerd door de digitale Dyson motor V10.

De helft van het gewicht van de Dyson digitale V8 motor.

Baanbrekend.

Er is in 25 jaar tijd veel veranderd – we hebben de snoerloze stofzuiger zodanig verbeterd dat deze nu de zuigkracht heeft van een stofzuiger met snoer.1 Dit is het begin van een nieuw tijdperk.

De Dyson Cyclone V10™ snoerloze stofzuiger.

1Zuigkracht getest volgens EN 60312-1 CL5.8 en CL5.9 bij de stang, met vol stofreservoir, in de MAX-stand.