Het verhaal achter het ontwerp

Beschadiging kan onzichtbaar zijn. Maar niet voor ons.

“Met onze digitale motor veranderden we eerst stofzuigen en toen handdrogen. Nu veranderen we haarverzorging.”

James Dyson Uitvinder
James Dyson comparing large, conventional motor with smaller Dyson digital motor V9

Vijf jaar.
103 ingenieurs.
Ruim 1600 km haar.

Om de concurrentie met traditionele haardrogers aan te kunnen gaan, moesten we alles begrijpen over haar, van cortex tot opperhuid en van de wortel tot de punten. Steil, golvend, kroezend en krullend: 1600 km echt haar is door onze eigen laboratoria onderzocht. Pas toen begrepen we de invloed van drogen, de gevolgen van borstelen en de effecten van kleuring en chemicaliën.

De kern van het probleem.

We ontdekten dat beschadigd haar er niet altijd beschadigd uitziet. Het kan maanden duren voordat de effecten van thermische, mechanische of chemische beschadiging zichtbaar worden, of het nu is in de vorm van gespleten punten, breekbaar haar of minder glans of doordat het haar sneller uit model raakt. Het gebruik van hoge temperaturen om te stylen, zoals sommige conventionele technologieën doen, kan onherstelbare schade veroorzaken. Drogen zonder hoge temperaturen was dus het antwoord.
“Onze testen laten duidelijk zien dat er een verband is tussen gezond en glanzend haar. Haar kan er alleen gezond uit blijven zien als het beschermd wordt tegen extreme hitte." Clare Smith Design Research Scientist

Krachtige luchtstroom.
De juiste temperatuur.

Effectief drogen vereist een combinatie van warmte en lucht. Dankzij de combinatie van intelligente warmteregeling en de krachtige Dyson digitale motor V9 konden we haren snel drogen zonder ze bloot te stellen aan hoge temperaturen.

Het mislukt. Het mislukt nogmaals. Het lukt.

In de vijf jaar die de ontwikkeling duurde, hebben we 600 prototypes vervaardigd. 599 daarvan mislukten. Maar we leerden iets van iedere mislukking: hoe we het beter konden doen. We moesten soms terug naar de tekentafel. Maar iedere wijziging leidde tot verbetering. En ieder prototype bracht ons dichter bij de uitvinding.

Kies uw Dyson Supersonic™

  • Iron/Fuchsia Iron/Fuchsia
  • Black/Nickel Black/Nickel

Fuchsia/grijs

 

€399,00


Met 2 jaar garantie
30 dagen bedenktijd
Gratis bezorgen en retourneren

Dyson Supersonic™ Iron/Fuchsia
Dyson Supersonic™

Fuchsia/grijs

Opzetstuk voor glad haar
Dyson Supersonic™ - Styling concentrator
Dyson Supersonic™ - Diffuser
Antislipmatje
Hengsel

Zwart/Nikkel

 

€399,00


Met 2 jaar garantie
30 dagen bedenktijd
Gratis bezorgen en retourneren

Dyson Supersonic™ Zwart/Nikkel
Styling concentrator
Diffuser
Smoothing nozzle
Non-slip mat
Storage hanger

Koop bij Dyson