De waarheid over hygiëne

De waarheid over hygiëne

De feiten over de hygiëne van Dyson Airblade™ handdrogers

Fabrikanten van papieren handdoekjes en katoenen rolhanddoeken brengen regelmatig twijfelachtige rapporten naar buiten over de hygiëne van de Dyson Airblade™ handdrogers. In de video kunt u zien hoe het werkelijk zit met de methodes die worden gebruikt om deze resultaten te bereiken. Bovendien komt u belangrijke feiten te weten over de hygiëne bij het drogen van uw handen.

"De Dyson Airblade™ handdrogers zijn de enige drogers die gecertificeerd zijn door de NSF en HACCP."

Toby Saville, Mikrobiolog

Dyson Airblade™ handdrogers verminderen de overdracht van bacteriën aan de handen tot wel 40%

De fabrikanten van papieren handdoekjes beweren dat de handdrogers van Dyson het aantal bacteriën op de handen verhogen. Maar in werkelijkheid worden de handen juist binnen 10 tot 14 seconden hygiënisch gedroogd met de Airblade™ technologie – en zo wordt de overdracht van bacteriën aan de handen met 40% verminderd.

De digitale motortechnologie van Dyson

De digitale V4-motor van Dyson is een van de kleinste volledig geïntegreerde 1600W-motoren ter wereld. De motor draait 90.000 keer per minuut rond en is de enige handdrogermotor die krachtig genoeg is om de Airblade™ technologie mogelijk te maken.
Dyson Airblade dB hand dryer

Hygiëne onderzoek met betrekking to handen

Uitgevoerd door de Bradford University Infection Group, de bevindingen van de studie zijn door de academische gemeenschap beoordeeld en gepubliceerd in het Journal of Applied Microbiology.

Wat ze onderzocht hebben:
Verwijdering van bacteriën door de Dyson Airblade™ handdroger.

Wat het bewijst:
Door het gebruik van een Dyson Airblade™ handdroger vermindert het aantal bacteriën op gewassen handen tot 40%.

Dyson Airblade™ handdrogers verwijderen 99,9% van de bacteriën uit de lucht die de handen droogt

Fabrikanten van papieren handdoekjes beweren dat de handdrogers van Dyson meer bacteriën in de lucht van de toiletruimte brengen. Dankzij de standaard aanwezige HEPA-filters verwijdert de Airblade™ technologie echter 99,9% van de bacteriën uit de lucht die de handen droogt.

HEPA-filtering

De Dyson Airblade™ handdrogers vangen door middel van een HEPA-filter 99,9% van de bacteriën uit de lucht die de handen droogt. Het filter heeft een rooster om grof vuil op te vangen, een fleecelaag om pluisjes en vezels op te vangen en geplooid HEPA-materiaal om deeltjes ter grootte van slechts 0,1 micron op te vangen.

Hygiëne onderzoek met betekking tot lucht

Uitgevoerd door onafhankelijke voedsel- en drankonderzoeksorganisatie Campden BRI, wiens klanten hygiënebewuste wereldwijde voedselbedrijven omvatten, zoals Cadbury, Pepsico, Danone, Coca-cola, Heinz en Nestle.

Wat ze onderzocht hebben:
Het gebruik van Dyson Airblade™ handdroger heeft geen significante invloed op het aantal bacteriën in de lucht van de toiletruimte in vergelijking met het gebruik van papieren handdoekjes.

Antibacteriële toevoeging aan oppervlak

Alle Dyson Airblade™ handdrogers zijn voorzien van een antibacteriële bescherming die is geïntegreerd in de coating van de buitenzijde. Deze toevoeging is ontwikkeld om gedurende de gehele levensduur van de machine te voorkomen dat er bacterie- of schimmelgroei kan ontstaan. Dit maakt het oppervlak hygiënischer en voorkomt stank en vlekken.

Hygiëne onderzoek met betekking tot oppervlaktes

Geleid door een epidemioloog uit van de afdeling Besmettelijke Ziekten aan de Universiteit van Florida's College of Medicine.

Wat ze onderzocht hebben:
Bacteriële verontreiniging van Dyson Airblade™ handdrogers en andere handdroogmethoden op oppervlaktes die vaak aangeraakt worden in de toiletruimte.

"Dankzij het HEPA-filter is de Dyson Airblade de enige handdroger die in staat is om bacteriën uit de lucht te filteren. In combinatie met de snelle droogtijd en anti-microbiële coating is het de enige handdroger die is gecertificeerd door HACCP International. Daarom hebben wij hem kunnen goedkeuren als vervanging van papieren handdoekjes"


Richard Mallett. Director.
HACCP International

Neem de tijd om uw handen grondig te drogen. Het drogen van uw handen is even belangrijk als het wassen.

Was de handen met zeep en water om bacteriën te verwijderen.

In de richtlijnen van de WHO staat dat de handen minstens 20 seconden met zeep moeten worden gewassen.

Dyson Airblade™ handdrogers drogen de handen binnen
10-14 seconden.

Dyson handen verhinderen de overdracht van bacteriën van en naar de oppervlakken die we aanraken.

Alleen Dyson Airblade™ handdrogers hebben al deze voordelen

 • Pictogram Snelste handdrogers

  Snel

  Hoor de ervaringen van bedrijven die al Airblade™ technologie hebben.

 • Pictogrammen Meest hygiënische handdrogers

  Hygiënisch

  Standaard met HEPA filter

 • Costs less to run icon

  Kost minder in gebruik

  Tot 86% voordeliger dan andere handdrogers.

 • Pictogram Beter voor het milieu

  Beter voor het milieu

  Geen bomen gekapt, bespaart tot 85% CO2