Dyson Airblade™ handdroger - Casestudy Arena Corinthians
Arena Corinthians intro

Het bedrijf


Het sportstadion Arena Corinthians is de thuisbasis van de Corinthians, een van de grootste en succesvolste voetbalclubs van Brazilië, en het verwelkomt regelmatig meer dan 47.000 sportfans. Daarnaast werden hier tijdens het WK voetbal in 2014 zes wedstrijden gehouden.

Quote box

“Tijdens het ontwerpproces van het stadion hebben we tientallen handdrogers getest en ze misten allemaal de benodigde eigenschappen: efficiënte prestaties, exclusieve vormgeving en een laag energieverbruik. Alle handdrogers, behalve die van Dyson”

Lúcio Blanco, Operations Manager

Het probleem

De evenementen in het stadion trekken veel bezoekers, waardoor de voorzieningen in de toiletruimte onder zware druk komen te staan. Operations Manager Lúcio Blanco had dus snelle droogprestaties nodig, terwijl architect Anibal Couthinho een ontwerp zocht dat de vooraanstaande reputatie van het stadion weerspiegelde.

De oplossing


Dyson Airblade V handdrogers.


Korte droogtijd

Bij andere handdrogers kan het tot 43 seconden duren om de handen te drogen, maar Airblade™ technologie droogt handen hygiënisch in slechts 10 seconden. "De bezoekers moeten de toiletruimte snel verlaten, dus we hadden een handdroger nodig die ook snel is. Hiervoor was Dyson onmisbaar", legt Lúcio uit.


Opvallend ontwerp

Bij Dyson voegt de vorm zich altijd naar de functie, en een nieuwe handdroogmethode heeft een machine opgeleverd die er net zo uniek uitziet. "Arena Corinthians biedt exclusieve ruimtes en diensten", aldus Anibal, "dus we wilden een statement maken om onze klanten, supporters en zakelijke leden te laten zien dat ze in een totaal andere omgeving zijn en met nieuwe technologie te maken hebben."


Lage milieubelasting

In tegenstelling tot papieren handdoeken, die voortdurend moeten worden bijgevuld en na gebruik worden weggegooid, gebruiken Dyson Airblade V handdrogers krachtige luchtvelden om de handen te drogen. Hierdoor wordt per droogbeurt tot 81% minder CO2 geproduceerd. "Het gebruik van papieren handdoeken paste niet bij de duurzame visie van het stadion en werd dus meteen afgekeurd", zegt Lúcio.


Klanttevredenheid

"We hebben enorm veel positieve opmerkingen van fans over de Dyson Airblade V handdroger gehad", aldus Lúcio. "Sterker nog, na hun installatie is het percentage mensen dat zijn handen wast zelfs omhoog gegaan. Ik heb zelfs gehoord dat sommige mensen hun handen wassen alleen maar omdat ze dan de handdroger kunnen gebruiken."

Alleen Dyson Airblade™ handdrogers hebben al deze voordelen

 • Pictogram Snelste handdrogers

  Snel

  Hoor de ervaringen van bedrijven die al Airblade™ technologie hebben.

 • Pictogrammen Meest hygiënische handdrogers

  Hygiënisch

  Standaard met HEPA filter

 • Costs less to run icon

  Kost minder in gebruik

  Tot 86% voordeliger dan andere handdrogers.

 • Pictogram Beter voor het milieu

  Beter voor het milieu

  Geen bomen gekapt, bespaart tot 85% CO2