Elpress - Voedingsindustrie

Elpress - Voedingsindustrie

 

 

Over Elpress

Elpress is in 1976 in Nederland opgericht. Zij ontwikkelen, fabriceren en onderhouden een breed assortiment producten in de industriële hygiëne.

"Deze geïntegreerde oplossing is ideaal voor sectoren waar hygiëne van cruciaal belang is. Handen wassen en drogen op dezelfde plaats, boven een roestvrijstalen wasbak, betekent dat er geen water meer op de grond komt."

Jannes Voss, General Sales Manager, Elpress

Een samenwerkingsverband

Als leverancier van gespecialiseerd materiaal voor hygiënische ruimtes in de voedingsindustrie stelt Elpress hoge kwaliteitseisen aan hygiëne op de werkvloer. Zij werken al vele jaren samen met Dyson. Met de ontwikkeling van snelle en hygiënische handdroogtechnologie in een kraan heeft Elpress de Dyson Airblade Tap handdroger in hun roestvrijstalen handwasstations geïntegreerd.

Het belang van hygiëne in de voedingsindustrie

Besmetting vormt een constante bedreiging in ruimtes waar voedsel wordt geproduceerd. Dit betekent dat het onderhouden van sanitaire voorzieningen een kernprioriteit is voor bedrijven van welke omvang dan ook. Een groeiend aantal belangrijke voedselproducenten, alsmede HACCP International, een toonaangevende organisatie in de levensmiddelentechnologie, vertrouwen op Dyson om een belangrijke rol te spelen in het proces van handhygiëne.

Hygiënisch handdrogen voor Kellogg's

Kellogg's is een multinationale onderneming in de voedingsmiddelenindustrie en is het best bekend om hun onbijtgranen en gemaksvoeding. Zij hebben 14 Dyson Airblade Tap handdrogers geïnstalleerd in hun Pringles fabriek in België, waarbij de conventionele handdrogers en papieren handdoeken zijn vervangen. Medewerkers wassen en drogen hun handen nu elke dag met Airblade™ technologie in de 6 wasstations die het bedrijf heeft. Dit helpt in het verbeteren van hygiëne bij grote volumes.

Hygiënisch handdrogen
voor Merba

Merba is een koekjesfabrikant uit Nederland die verschillende soorten kwaliteitskoekjes onder eigen naam en private label produceert en wereldwijd verkoopt. Zij zochten naar een manier om water op de vloer te voorkomen door het vervangen van papieren handdoeken – dus een geïntegreerde oplossing voor handen wassen en drogen boven de wasbak was ideaal. Na de installatie van 10 Dyson Airblade Tap handdrogers in twee wasstations was de feedback van de werknemers positief en dus wordt de Airblade™ technologie verder in het bedrijf uitgebreid.

Alleen Dyson Airblade™ handdrogers hebben al deze voordelen

 • Pictogram Snelste handdrogers

  Snel

  Hoor de ervaringen van bedrijven die al Airblade™ technologie hebben.

 • Pictogrammen Meest hygiënische handdrogers

  Hygiënisch

  Standaard met HEPA filter

 • Costs less to run icon

  Kost minder in gebruik

  Tot 86% voordeliger dan andere handdrogers.

 • Pictogram Beter voor het milieu

  Beter voor het milieu

  Geen bomen gekapt, bespaart tot 85% CO2