Dyson Airblade™ handdroger - Casestudy luchthaven Keflavik
Luchthaven Keflavik

 

Het bedrijf

Luchthaven Keflavik in IJsland vormt een natuurlijke schakel tussen Noord-Amerika en Europa en is er trots op een moderne, gestroomlijnde reiservaring te bieden.

"We wilden een functionele, hygiënische en stijlvolle gebruikerservaring creëren. Dit is precies waarnaar we zochten."

Elin Kjartansdóttir, Architect

Oplossing luchthaven Keflavik

 

Het probleem

"We wilden een functionele, hygiënische en stijlvolle gebruikerservaring creëren," legt Elin Kjartansdóttir, de architect van de luchthaven, uit. "De ouderwetse drogers zijn langzaam en presteren slecht. Bovendien wilden we geen water of papieren handdoeken op de vloer."

De oplossing

Dyson Airblade Tap handdrogers.


Geen water op de vloer

Met Airblade™ technologie in een kraan hoeft de gebruiker niet naar een aparte plek te lopen om zijn handen te drogen, dus er druppelt geen water op de vloer.


Geen rommel van papieren handdoeken

Weggegooide papieren handdoeken kunnen de indruk geven dat de toiletruimte niet goed schoon is. “De kranen passen goed bij de rest van de vormgeving en de toiletruimtes zien er na het spitsuur nog goed uit – er ligt geen rommel en er is geen water op de vloer gedruppeld,” aldus Elin.


Snelle droogtijd

De Dyson Airblade Tap handdroger heeft twee luchtstromen van 690 km/u waarmee de handen in 12 seconden volledig gedroogd worden. "Het bevalt de reizigers enorm goed," zegt Elin. "Ze weten dat hun handen schoon en droog worden en ze niet met natte handen hoeven rond te lopen."


Hygiënisch

Waterstraal en luchtstroom worden door sensoren geactiveerd, dus u hoeft geen kraan open te draaien of knoppen aan te raken. Een HEPA filter verwijdert 99,9% van de bacteriën en virussen uit de lucht in de toiletruimte.

Alleen Dyson Airblade™ handdrogers hebben al deze voordelen

 • Pictogram Snelste handdrogers

  De snelste

  Handen worden in 10-14 seconden gedroogd.

 • Pictogrammen Meest hygiënische handdrogers

  Hygiënisch

  Standaard met HEPA filter

 • Costs less to run icon

  Kost minder in gebruik

  Tot 80% voordeliger dan andere handdrogers.

 • Pictogram Beter voor het milieu

  Beter voor het milieu

  Geen bomen gekapt, bespaart tot 81% CO2