Dyson | Namaak Dyson-technologie en websites
Counterfeit Machines

Namaak Dyson-technologie en websites herkennen

Je vindt hier advies en hulp als je vermoedt dat je te maken krijgt met een namaak Dyson-website of nagemaakte Dyson-technologie.

Advies en hulp

Bedrieglijke verkopers maken imitaties van technologie die jarenlange ontwikkeling en nauwgezette tests vereisen. Bij Dyson zijn we ons ervan bewust dat er nagemaakte versies bestaan van een aantal van onze toestellen. Zij zijn niet volgens de hoge veiligheidsnormen van Dyson getest en kunnen daarom onveilig zijn om te gebruiken. Er bestaan ook namaak websites die zich voordoen als originele Dyson-websites. Dyson hanteert een nultolerantiebeleid tegenover vervalsingen of wie ook die Dyson nabootst, maar het neemt soms tijd om hen te identificeren en aan te pakken. Wij vragen je daarom om waakzaam te zijn.

Ik heb een Dyson- toestel ontvangen en vermoed dat het nagemaakt is. Wat doe ik?

De beste manier om er zeker van te zijn dat je echte Dyson-technologie hebt gekocht, is door na te gaan of je het op een officiële Dyson-website, in een van onze officiële Dyson Demo-winkels of bij een officiële kleinhandelaar hebt gekocht. Als je niet zeker bent of het ontvangen toestel echte Dyson-technologie is, neem dan contact op met de Dyson Klantenservice, die je voort zullen helpen.

Als je vermoedt dat je een nagemaakt toestel hebt ontvangen dat niet van Dyson afkomstig is, dan kunnen we het spijtig genoeg niet repareren of het terugbetalen of omwisselen. We raden je aan om een terugbetaling te eisen van de leverancier, de betalingsprovider (zoals PayPal) of je kredietkaartbedrijf. Dyson kan je eventueel helpen door je een brief te bezorgen die bevestigt dat het toestel is nagemaakt, of dat de website waarop je je aankoop hebt verricht geen officiële Dyson-website is. Als we je daarmee kunnen helpen, neem dan contact met ons op.

Ik heb een website of advertentie gezien die Dyson-toestellen tegen verlaagde prijzen verkopen. Zijn ze echt?

We zijn ons ervan bewust dat er een aantal namaak websites bestaan die zich voordoen als originele Dyson-websites en Dyson-technologie aanbieden tegen verlaagde prijzen. Deze websites leveren eventueel nagemaakte of andere toestellen, of leveren helemaal niet. We kunnen niet vaststellen of de Dyson-technologie of -website echt is vooraleer je koopt. Om een teleurstelling te voorkomen, koop je daarom het best rechtstreeks via Dyson.com. De officiële Dyson-website verwijst je dan naar de officiële website van je regio. In België bijvoorbeeld, word je automatisch doorgestuurd naar Dyson.be, in Nederland Dyson.nl.  Online winkelen vereist altijd voorzichtigheid. Het is daarom belangrijk om van betrouwbare en veilige websites te kopen. Het is alvast goed om na te gaan of de URL van de webpagina Dyson.com is of een plaatselijk equivalent, zoals Dyson.be of Dyson.nl. Voor meer hulp en advies, gelieve contact op te nemen met de Dyson Klantendienst.

Namaak websites gebruiken vaak advertenties op sociale media zoals Instagram of Facebook. Deze namaak advertenties en betaalde posts gebruiken bijna altijd originele Dyson-afbeeldingen of -video's om de klanten te misleiden door zich voor te doen als echt. Zij bieden eventueel ook een heel grote korting aan. Ze koppelen vaak een link rechtstreeks naar de namaak website. Officiële Dyson-advertenties op sociale media sturen je door naar Dyson.nl, zodat je Dyson-technologie kunt kopen via een officiële website.

Wat doet Dyson tegen vervalste technologie en websites?

Als een wereldwijd technologiebedrijf engageert Dyson zich om excellent presterende, hoogwaardige en betrouwbare toestellen te ontwikkelen en de klanten een eenvoudige en veilige online-koopervaring te bieden. Dyson maakt gebruik van programma’s om vervalste websites en advertenties voor nagemaakte toestellen te herkennen en verwijderen. Dyson onderneemt krachtig actie tegen iedereen die herkend wordt als verkoper van nagemaakte toestellen.

Neem contact met ons op

  • Bel ons

    0800 0206203

  • Contact us

    E-mailadres

    help@dyson.nl