Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).

12 Dyson styling tips voor de feestdagen

Dyson-ingenieurs en ambassadeurs delen hun stylinggeheimen en tips & tricks voor het feestseizoen

Dyson Hair Care Ingenieurs en Styling Ambassadeurs geven jou advies en tips & tricks om het jaar met gezond haar af te sluiten. Lees hun stylinggeheimen en leer hoe je jouw haar gezond kan houden gedurende de feestdagen. Dit zijn de 12 styling tips:

 

 1. Diagnose van je haartype
 2. Tools in combinatie met techniek
 3. Ga pluizig haar tegen
 4. Bescherm het haar tegen kleurvervaging
 5. Maximaliseer krulpatronen
 6. Geheimen voor volume
 7. Dik haar stijlen
 8. Moeiteloze beach waves
 9. Couture-cornrows
 10. Het bewijs is in voorbereiding
 11. Volumineuze 90's blowdry
 12. Vermijd haarbeschadiging voor gezonder haar
 • Brandon Maxwell Show
 • Diagnose van je haartype

  “Net als bij huidverzorging, is het belangrijk om erachter te komen wat je haartype is zodat je de juiste hulpmiddelen, technieken en behandelingen kiest om de beste resultaten te krijgen terwijl je voor je haar zorgt.

  Bij Dyson categoriseren we het haar in vier types, naast textuur, die vervolgens worden onderverdeeld in categorieën a-c. Voor het ongetrainde oog zal stijl haar typisch type 1 of 2 haar zijn, terwijl krullend haar type 3 of 4 is.

  Wat je haartype ook is, de textuur zal ergens tussen fijn en grof zijn. Als je eenmaal je haartype kent, is het gemakkelijker te stylen omdat je de juiste hulpmiddelen voor jouw haartype vindt. Bij de Dyson Airwrap™ styler is de stevige borstel bijvoorbeeld ontworpen om dikker, krullender type 3 of 4 haar te stijlen, terwijl de zachte borstel dit resultaat bereikt voor haartypes die fijner zijn. De verschillende opzetstukken zijn ontworpen voor verschillende haartypes, dus het is gemakkelijker om je stylingroutine te personaliseren voor jouw specifieke haartype en de stijl die je zoekt.”

  Siona Tebbutt, Dyson Engineer

 • Christian Siriano Fashion Show
 • Tools in combinatie met techniek

  “Het is essentieel om het juiste product met de juiste techniek te combineren. Haar is zwakker als het nat is en is dus kwetsbaarder voor beschadiging. Het is essentieel om extra voorzichtig te zijn bij het werken met haar als het nog vochtig of nat is.

  De Dyson Supersonic-föhn levert een krachtige, snelle en gerichte luchtstroom naast intelligente hitteregeling om ervoor te zorgen dat warmte het haar niet beschadigt. Het kiezen van het juiste opzetstuk voor jouw haartype is ook belangrijk. Voor mensen met stug of krullend haar, is het opzetstuk met brede tanden ontworpen met supergladde, ronde, robuuste tanden die naadloos door het haar glijden zonder te blijven haken of eraan te trekken - een veel voorkomende vorm van mechanische schade.

  Voor mensen met fijner haar of een gevoeligere hoofdhuid, zal het opzetstuk voor zachte luchtstroom dezelfde droogsnelheid leveren, maar lucht verspreiden met een delicatere luchtstroom."

  Jon Reyman, Dyson Global Styling Ambassador

 • Man styling hair.
 • Ga pluizig haar tegen

  “Ik denk dat we het er allemaal over eens kunnen zijn dat frustratie over pluizig haar echt een ding is! Niets voelt zo goed als die haardroger-afwerking in de salon. De truc om vervelend pluizig haar te temmen is een kernvaardigheid voor een stylist.

  We willen echter dat onze klanten diezelfde glanzende afwerking nu ook thuis kunnen krijgen. Het nieuwste opzetstuk van Dyson doet precies dat: het stelt consumenten die op zoek zijn naar glad haar in staat om zelf een supergladde afwerking te krijgen, niet alleen in de salon.

  Mijn tip voor een sleek look is om je haar eerst te stylen met de Dyson Corrale stijltang en het daarna af te werken met het nieuwe Flyaway opzetstuk van de Dyson Supersonic föhn.”

  Jen Atkin, Dyson Global Styling Ambassador

   

 • Bescherm het haar tegen kleurvervaging

  “Hoe meer warmte op het haar wordt gebruikt, hoe groter de kleurvervaging kan zijn. Haarpigment bevindt zich in de cortex van je haar - dit is de tweede laag na de cuticula. Haarkleurmiddelen werken door zich in elke haarschubbenlaag te dringen en zich te hechten aan het haar. Het gebruik van overmatige hitte beschadigt de cuticula, waardoor kleurstof uit het haar kan ontsnappen en de levendigheid van de kleur dof wordt.

  De Dyson Corrale is de enige stijltang met flexibele platen technologie naast de intelligente warmteregeling technologie. De drie verschillende warmte-instellingen geven gebruikers de mogelijkheid om bij lagere temperaturen te stylen. Met behulp van een platinasensor wordt de temperatuur 100 keer per seconde gemeten, zodat je altijd weet welke temperatuur - 165 °C, 185°C  of 210 °C - je op je haar gebruikt."

  Veronica Alanis, Dyson Engineer

 • Vivienne Westwood 2022 Show
 • Matt Collins
 • Maximaliseer krulpatronen

  "Wat je natuurlijke haartextuur ook is, het diffuser opzetstuk voor de Dyson Supersonic zal het natuurlijke krulpatroon van je haar versterken. Minder is altijd meer — minder warmte, minder beweging en een minder krachtige luchtstroominstelling helpen de vorm te beschermen en ongewenst pluizig haar te voorkomen. De Dyson diffuser simuleert een aan de lucht drogend effect tijdens het stylen, met langere 'pinnen' om dieper in het haar te reiken zodat het haar snel droogt en de krulpatronen tijdens het drogen worden gedefinieerd."

  Matthew Collins, Dyson Global Styling Ambassador

 • Geheimen voor volume

  “Plat haar bij de wortels is iets waar mijn klanten vaak mee worstelen. Mijn tip is om voor een volumineuze finish, tegen de stroom van het haar in te föhnen. Blaas bijvoorbeeld de rechterkant naar links en blaas de achterkant naar voren met de Dyson Supersonic föhn en het opzetstuk voor zachte luchtstroom. Om aan het einde dat beetje extra volume toe te voegen, gebruik ik graag het nieuwe Flyaway opzetstuk om eventueel pluizig haar die tijdens het stylen zijn ontstaan, glad te strijken. Hierdoor ziet het volume er natuurlijker uit, waardoor je haar er dikker uitziet terwijl het glad blijft.”

  Guo Zijing, Dyson Global Styling Ambassador

  Guo Zijing

  Dik haar stijlen

  “Wat ik zie is dat vaak het haar niet in secties wordt verdeeld voordat het wordt gestyled, om tijd te besparen. Dit kan echter inefficiënt zijn en ook de stijl  teniet doen. De haarsecties eerst verdelen is het geheim van een supergladde styling. Je zal versteld staan van het verschil dat deze voorbereiding kan maken voor het eindresultaat. De Dyson Corrale stijltang heeft de haarindustrie volledig op z'n kop gezet met de flexibele platen technologie en het vermogen om sneller te stylen. Door de goede controle over de stijltang ben je in staat om efficiënter en bij lagere temperaturen te stylen, waardoor de stylingtijd wordt verkort en de gezondheid van het haar behouden blijft.”

  Guo Zijing, Dyson Global Styling Ambassador

 • Moeiteloze beach waves

  “Deze tip voor het toevoegen van textuur is geweldig voor type 1, 2 en 3 haar, vooral bij gebruik van de Dyson Airwrap multistyler. Gebruik het prestyling opzetstuk en droog het haar tot ongeveer 80 procent droog – dit is wanneer het er droog uitziet, maar koud aanvoelt – en zorg ervoor dat je zoveel mogelijk volume in de wortels krijgt. Doe dit door een pluk haar vanaf het hoofd omhoog te tillen en de luchtstroom direct op de haarwortels te zetten terwijl je droogt.

  Neem vervolgens kleinere secties rondom het hoofd en gebruik het Coanda-effect om het haar automatisch om het opzetstuk heen te wikkelen. Wissel de richting van de krullen af door tussen opzetstukken te wisselen terwijl je je haar afwerkt. Dit geeft de krullen een natuurlijker uiterlijk voor dat prachtige effect alsof je van het strand komt.”

  Pete Thomsen, Dyson Global Styling Ambassador

 • Pete Thomsen
 • Couture-cornrows

  "Traditioneel couture-haar is meestal minimaal. De laatste tijd ben ik dol op beschermende gevlochten stijlen voor shows omdat ze eenvoudig, schoon en elegant zijn. Ik gebruik de Dyson Supersonic föhn met het opzetstuk met brede tanden om de krul uit te rekken, terwijl ik het haar snel droog voordat ik het ga vlechten. Zodra de cornrow-vlechten op hun plaats zitten, gebruik ik de Supersonic en het Diffuser opzetstuk om het haar vast te zetten.

  Jawara Wauchope, Dyson Global Styling Ambassador

 • Jawara

Het bewijs is in voorbereiding

“Om echt een geweldige stijl te behouden, is het belangrijk om te investeren in je voorbereiding. Bij een blijvende stijl draait alles om wat je doet voordat je het doet! Je make-up heeft een goede basis nodig en dat geldt ook voor je haar. Om te voorkomen dat je krullen uitzakken, begin je met vochtig haar (maak het vochtig als je het niet wilt wassen). Breng volume-, textuurspray of mousse aan. Gebruik meer dan je denkt dat je zou moeten - wees niet zuinig! Blaas je haar droog met de Dyson Supersonic föhn met het opzetstuk voor zachte luchtstroom en gebruik je Dyson Corrale stijltang met je favoriete stylingtechniek en finish. Gebruik hold spray als het een vochtige dag is, en daar ga je!

TT Hart, Dyson GB Lead Stylist

 • Amy
 • Volumineuze 90's blowdry

  “Het kan een uitdaging zijn om een grote, volumineuze 90's blowdry te krijgen voor fijn haar van type 1 of 2, maar het is gemakkelijk met de Dyson Airwrap multistyler. Voor snelheid en maximaal volume, breng je een volumemousse aan op de haarwortels als ze nat zijn en masseer je ze in. Houd vervolgens je hoofd ondersteboven en borstel door met de zachte gladmakende borstel tot je haar droog is. Als het droog is, draai je je hoofd weer omhoog - de punten van je haar moeten bijna droog zijn. Gebruik de 40 mm opzetstukken op de Dyson Airwrap multistyler, zet ze op hoge temperatuur en hoge luchtstroom en krul de punten van je haar. Zorg ervoor dat je de cold shot gebruikt zodra elke sectie droog is. Zodra al het haar droog is en de punten gekruld zijn, draai je je haar nog een keer ondersteboven en schud het uit."

  Amy Johnson, Dyson Global Lead Stylist

 • Vermijd haarbeschadiging voor gezonder haar

  “Mechanische schade is de meest voorkomende vorm van haarbeschadiging. Dit komt van borstelen, drogen met een handdoek of herhaaldelijk met de vingers door het haar gaan. Haar is ook zwakker als het nat is, omdat de verbindingen in het haar die bijdragen aan de sterkte ervan worden verstoord door water, waardoor het haar nog vatbaarder wordt voor beschadiging. Het beste is om het haar niet te borstelen als het nat is en het huis niet met nat haar te verlaten – droog het eerst met de Dyson Supersonic haardroger op een comfortabele warmte-instelling.”

  Fred Howe, Dyson Engineer

Dyson Airwrap styler, Dyson Supersonic hair dryer and Dyson Corrale straightener

Shop Dyson haarstylingsproducten en accessoires

Dyson haarstylingtechnologie

Beschermen tegen schade door extreme hitte. Met meer focus op controle en minder afhankelijk van warmte.

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson