Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Hair screw tool cleaning pet hair off a pet bed

Allergieën voor huisdieren onder controle krijgen

Allergische reacties door huisdieren kunnen moeilijk te behandelen zijn. Als je moeite hebt om in de buurt van specifieke dieren te zijn, ben je niet de enige - alleen al in de VS hebben drie op de tien mensen met allergieën een allergische reactie op katten en honden.¹

Wat veroorzaakt symptomen van huisdierallergie?

Tekenen van allergieën kunnen vaak het gevolg zijn van blootstelling aan eiwitten in speeksel en dode huidcellen van huisdieren, of urine. Huidschilfers van huisdieren kunnen lange tijd in de lucht blijven en aan kleding en stoffering blijven kleven.²

Allergische reacties worden veroorzaakt door een ontstekingsreactie in de neusholtes of longen, omdat het immuunsysteem reageert op het inademen van het allergeen voor huidschilfers van huisdieren.²

Door de antilichamen te produceren die nodig zijn om jou te beschermen tegen vreemde stoffen, kan jouw lichaam overcompenseren als reactie op huisdierallergieën, met symptomen zoals:

• piepende ademhaling
• moeite met ademhalen en astmatische reacties
• niezen en verstopte neus
• oogirritatie inclusief jeuk en waterigheid
• gezwollen huid rond de ogen
• beklemming op de borst
• slapeloosheid door kortademigheid of hoesten
• eczeem op het huidoppervlak
• rode vlekken op de huid en jeuk²

 • Cat lying on pet bed and microscopic image of invisible allergens

Welke dieren veroorzaken allergieën voor huidschilfers van huisdieren?

Elk dier met een vacht kan allergische reacties veroorzaken, maar katten en honden komen het meest voor² - haren verspreiden zich vaak wanneer je jouw huisdier trimt, of als ze zichzelf verzorgen. Huidschilfers van huisdieren kunnen een trigger blijven, zelfs als het huisdier niet meer in de kamer is. Het is mogelijk om op elk moment een allergie te ontwikkelen, zelfs als je een dierenliefhebber bent.

Hoe je symptomen kan verlichten

Bijna de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een huisdier.⁴ Als je last hebt van symptomen of allergische reacties op huisdieren, zijn er opties beschikbaar om de symptomen te verlichten.

Buiten socializen met eigenaren van huisdieren

De meest voor de hand liggende oplossing is om te voorkomen dat je in de buurt bent van de katten- en hondenrassen die de meest ernstige symptomen veroorzaken. Vraag vrienden en familie om elkaar mogelijk buiten te ontmoeten als ze eigenaren van gezelschapsdieren zijn om te voorkomen dat ze in de buurt zijn van huidschilfers van huisdieren en allergenen veroorzaken.

Verwijder huidschilfers efficiënt

Het gebruik van een stofzuiger met krachtige zuigkracht en accessoires, zoals de draadloze Dyson V15 Detect™-stofzuiger, kan een echt verschil maken. Omdat deze draadloos is, kan je een verscheidenheid aan oppervlakken gemakkelijk en vrij reinigen zonder de beperkingen van een snoer. Met de verlichte vloerzuigmond kan je ook verborgen dierenharen zien die je anders misschien zou missen.

Langzaam en voorzichtig stofzuigen, in een patroon werken en de juiste accessoires gebruiken, vergroot de kans op het vangen van huidschilfers van huisdieren.

Probeer de schroefvormige klitvrije borstel voor een specialistische techniek die de huisdierharen strakker maakt en binnen enkele seconden in de prullenbak verwijdert, zodat de borstelstang niet verstopt raakt.

Als je vaak met jouw huisdier in de auto reist, dan weet je dat dierenharen oppervlakken snel bedekken. Huidschilfers van huisdieren kunnen ook vaak loskomen in de auto, dus een snoerloze of kruimelzuiger, zoals de krachtige Dyson V8 kruimelzuiger, kan het schoonmaken van de auto snel en gemakkelijk maken.

Ten slotte kan het regelmatig wassen van het beddengoed van jouw huisdier helpen om huidschilfers en deeltjes te verwijderen. Het wassen van beddengoed voor huisdieren is een belangrijke stap om mogelijke triggers te verwijderen, omdat het gemakkelijk overdraagbaar is.

 • Dyson in handheld mode picking up pet hair from a sofa

Wat als je een dierenliefhebber bent?

'Huisdieren helemaal vermijden is een moeilijke optie voor dierenliefhebbers. Ongeveer 150.000 Nederlandse huishoudens hebben een huisdier gekocht sinds het begin van de pandemie.⁶ Huisdieren zijn een geweldige oplossing voor eenzaamheid – maar helaas zijn er geen huisdieren die 100% hypoallergeen zijn.⁷

Het kan helpen om een huisdier te kiezen dat minder haar verliest, maar je kunt nog steeds regelmatig worden blootgesteld aan huidschilfers van huisdieren. Als je met jouw arts praat, kun je een beslissing nemen over hoe je jouw allergieën het beste kunt behandelen met behandelingen zoals antihistaminica voor mildere reacties.⁸

Vertrouw op je lucht

Pollen, stof en droge lucht dragen allemaal bij aan een slechte luchtkwaliteit, inclusief huidschilfers van huisdieren.

Ons milieu is iets dat sinds het begin van de pandemie in de belangstelling staat. De machines die we kiezen om ons tegen allergieën te beschermen, moeten strenge tests ondergaan.

Een luchtreiniger kan de sleutel zijn tot het ondersteunen van jouw welzijn. Hun voornaamste voordeel is het helpen bevorderen van schone, kwaliteitsvolle lucht op een gezond niveau. Ontworpen om jou te beschermen tegen virussen, allergenen en andere deeltjes in jouw huis,  helpen luchtreinigers voorkomen dat vervuiling jouw luchtwegen binnendringt.

De Dyson Purifier Cool Autoreact vangt pollen en allergenen op, zuivert de hele kamer⁹ en verwijdert 99,95% van de ultrafijne deeltjes.¹⁰

Het assortiment Dyson luchtreinigers is getest in kamers ter grootte van 81 m³ met negen sensoren die continu de luchtkwaliteit meten.¹¹ Het unieke algoritme controleert gegevens elke seconde om jouw luchtkwaliteit nauwkeurig te controleren. Het actieve koolstoffilter helpt geurtjes op te vangen.

Als je de Auto-modus kiest, wordt jouw luchtreiniger geactiveerd zodra er deeltjes worden gedetecteerd, zodat de kamer te allen tijde schoon blijft, zelfs als je het druk hebt.

 • Young child and dog running through a living area

Maatregelen nemen tegen blootstelling aan allergenen voor huisdieren

Gelukkig zijn er verschillende manieren om jouw blootstelling aan allergenen te verbeteren. Met deze tips en speciaal ontworpen machines kan het verminderen van blootstelling aan huidschilfers en deeltjes van huisdieren jou helpen de symptomen te verminderen.

Ontdek Dyson-technologie

 • -

  Draadloze stofzuigers

  Pak microscopisch kleine stof- en pollendeeltjes aan met de krachtige stofzuigertechnologie van Dyson.

 • -

  Luchtbehandeling

  Beheers de allergenen in jouw omgeving met de Dyson-zuiveringstechnologie.

Gerelateerde artikelen

 • News
  -

  In een ideale wereld zouden we meer tijd besteden aan het voorkomen dat stof en vuil zich ophopen in de belangrijkste ruimtes in ons huis. Maar, zo blijkt uit het eerste wereldwijde stofonderzoek van Dyson, maakt een op de drie mensen alleen schoon bij het opmerken van zichtbaar stof op de vloer.  

  Lees verder

 • News
  Kinder slaapkamer

  Iedere ouder herkent het gevoel dat je na een lange dag bezig zijn met de kinderen bekruipt: na alle pret komt nu het onvermijdelijke moment dat je moet schoonmaken.

  Lees verder

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson

¹https://www.aafa.org/pet-dog-cat-allergies/#:~:text=Allergies%20to%20pets%20with%20fur,as%20common%20as%20dog%20allergies.
 
²https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/pet-allergy/symptoms-causes/syc-20352192#:~:text=Pet%20allergy%20is%20an%20allergic,as%20wheezing%20and%20difficulty%20breathing.

³https://www.allergyuk.org/resources/pet-allergy-factsheet/?gclid=EAIaIQobChMI4-O_55Ss9gIVwYFQBh0YWAWZEAAYASAAEgKdLvD_BwE

⁴ttps://dibevo.nl/kenniscentrum/huisdieren-in-nederland

⁵Laser engineered for hard floors. Effectiveness of laser influenced by ambient light conditions, debris type and surface.

⁶https://dibevo.nl/pers/nederlander-vindt-huisdier-een-goed-medicijn-tegen-eenzaamheid

⁷https://www.pdsa.org.uk/pet-help-and-advice/looking-after-your-pet/all-pets/hypoallergenic-pets

⁸https://www.pdsa.org.uk/pet-help-and-advice/looking-after-your-pet/all-pets/hypoallergenic-pets

⁹In maximum setting. Tested for air projection, purification coverage in a 81m3 room.

¹⁰Filtration tested against EN IEC62885-4 CL5.11 in Boost mode.

¹¹https://www.dyson.co.uk/air-treatment/purifiers/dyson-purifier-cool-auto-react/overview