Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).

/content/dam/contentfragment/dyson/prospect-capture/nl/nl_nl/prospect-capture-supersonic-nural

De levenscyclus van hoofdhaar


  • De levensduur van een hoofdhaar in jaren


  • Een mens verliest tot 100 hoofdharen per dag


  • Een mens heeft tot wel 150.000 hoofdharen

Type 1 A, B, C

Steil tot golvend haar. Steiler haar heeft een ronde doorsnede. Om te voorkomen dat oliën zich opbouwen in het haar, moet dit type haar wellicht vaker worden gewassen.

Type 2 A, B, C

Golvend tot krullend haar. Haartype 2 wordt vaak beschreven als golvend haar. Het heeft ook een ronde doorsnede, maar wel iets meer afgeplat dan haartype 1. Dit haartype moet ook regelmatig worden gewassen omdat olie zich gemakkelijker langs het haar kan verspreiden.

Type 3 A, B, C

Krulhaar met vastere krullen. Krulhaar is vaak droog omdat er onvoldoende talg op de haarschacht aanwezig is. Het is belangrijk om overmatige hitte tijdens het stylen te voorkomen en het is essentieel om de natuurlijke oliën zo veel mogelijk te behouden.

Type 4 A, B, C

Krul- tot kroeshaar. Haartype 4 heeft een plattere, meer ellipsvormige doorsnede, en vormt kleine krulletjes. Dit haar klit meer en raakt verzwakt als het wordt blootgesteld aan overmatige hitte. Haartype 4 hoeft minder vaak te worden gewassen.

Type 1
Type 2
Type 3
Type 4
Lijntekening van haartype 1