Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Man with long hairstyle

De beste lange haarstijlen voor mannen

Of je nu je haar lang laat groeien of al lang haar hebt, je kunt lang haar op allerlei manieren natuurlijk of gestyled dragen. Het is belangrijk om je haar gezond te houden, zodat het sterk blijft wanneer het lang wordt. Met de juiste haarstijl draag je je langere lokken met meer zelfvertrouwen.

Hoe je je haar lang kunt laten groeien

De eerste stap op weg naar lang haar is het laten uitgroeien van je korte haar. Met lang haar heb je meer opties om verschillende looks uit te proberen en te experimenteren met hulpmiddelen en producten.
 
Bepaal om te beginnen hoe lang je haar moet worden – alleen boven lang en aan de zijkant kort, of op kinlengte, schouderlengte of langer. Bespreek jouw ideeën met je kapper of hairstylist zodat die kan helpen een plan op te zetten voor de vorm en stijl terwijl je haar uitgroeit.
 
Ondertussen is het belangrijk om het gezond te houden. Doe dit aan de hand van de volgende tips:

  • Gebruik kwaliteitsproducten
  • Was je haar niet te vaak
  • Laat het regelmatig bijknippen om gespleten haarpunten te verwijderen
  • Gebruik niet te veel chemische behandelingen en warme hulpmiddelen
  • Wees geduldig

Haar groeit ongeveer anderhalve centimeter per maand, dus lang haar heeft zijn tijd nodig.
 
Als je krullend of kroezend haar laat uitgroeien, zorg dan dat het gehydrateerd blijft, want sterk krullend of kroezend haar droogt makkelijk uit. Was het niet meer dan eenmaal per week om de natuurlijke oliën te behouden.

De juiste haarstijl voor jou kiezen

Mannen kunnen hun haar op allerlei manieren lang dragen, bijvoorbeeld met lokken tot onder de schouders of met een 'pony'. Als je bepaalt welke lengte en stijl de juiste is voor jouw haar, vraag je dan af of je er weinig tijd aan wilt besteden of bereid bent om meer moeite te doen om het bij te houden.

Stijlen op kinlengte of langer zien er meestal het best uit als je haar halfdik tot dik is, niet zozeer als het dun is. Golvend of krullend haar geeft lange haarstijlen voor mannen meer beweging, maar ook steil haar kan lang worden gedragen.

Vier populaire lang haar stijlen voor mannen

1. Lange golvende haarstijlen

Mannen met lang, krullend of kroezig haar kunnen hun natuurlijke krul accentueren door hun haar meer volume te geven. Laat na het douchen je haar voor ongeveer 80% drogen en föhn het vervolgens met een diffuser op de haardroger om de krullen definitie en volume te geven. Door een haardroger met lagere warmtestanden te gebruiken voorkom je beschadiging door extreme hitte. Gebruik voor krullend-kroezige haarstijlen een haardroger met een opzetkam met brede tanden voor meer volume en lengte.

2. Lange steile haarstijlen

Of je nu steil haar van nature hebt of krullend of golvend haar steil wilt maken, je kunt deze look bereiken met een stijltang. Verdeel je haar in smalle secties en haal de stijltang er voorzichtig langs zonder te veel druk uit te oefenen. Doe dit nadat het haar helemaal droog is geworden. Net als bij föhnen voorkom je beschadiging door een stijltang te gebruiken die minder warm hoeft te worden.

3. Lang-van-boven haarstijlen

Als je je haar van boven lang en aan de zijkanten kort draagt, overweeg dan de slicked-back look. Laat je haar aan de lucht drogen of föhn de bovenkant. Gebruik vervolgens een pommade product om de langere gedeelten achterwaarts op het hoofd te leggen en op hun plaats te houden.

4. Paardenstaart of knot

Als je haar langzamerhand aan een wasbeurt toe is of als je je haar uit je ogen wilt houden, dan is een paardenstaart of knot een simpele maar doeltreffende stijl. Haal je haar achterwaarts door een haarelastiek. Wikkel het om voor een knot of trek het helemaal door voor een paardenstaart.

Dyson Supersonic used by man to style hair

Lange haarstijlen voor mannen bijhouden

Wanneer je haar tot de gewenste lengte is gegroeid, moet je het gezond houden om in je stijl te blijven.

Weten wanneer je moet wassen

Mannen hoeven lang haar niet per se vaker te wassen dan kort haar. Als je je haar iedere dag wast, kan het uitdrogen en kunnen oliën verloren gaan die nodig zijn om je hoofdhuid en haar gezond te houden.

Als vuistregel geldt dat mannen met fijner, dunner haar het om de dag moeten wassen, terwijl mannen met dikker of gekrulder haar het om de paar dagen kunnen wassen. Dit hangt echter af van de hoeveelheid talg die elk individu produceert. Was vooral de hoofdhuid en het bovenste deel van de haarschacht.

Breng na het wassen conditioner aan om je haar zacht en beheersbaar te houden. Doe dit vooral op je haarpunten, waar de lokken doorgaans het droogst zijn.

Als je vaak sport en veel zweet, kan het zijn dat je je haar vaker moet wassen.

Zorgvuldig kammen

Haar is op zijn breekbaarst wanneer het nat is, dus het is belangrijk om na het douchen voorzichtig te borstelen of kammen. Begin bij je haarpunten en ontwar knopen of klitten voorzichtig voordat je je haar over de volle lengte kamt of borstelt.

Een opzetkam met wijduitstaande tanden kan zachter en beter werken bij het losmaken van geklit nat haar. Op deze manier kun je voorkomen dat je haar te veel wordt uitgerekt, waardoor het breekt.

Regelmatig bijknippen

Houd je lange haar bij door het regelmatig door je kapper of hairstylist te laten bijknippen om gespleten haarpunten te verwijderen en te voorkomen dat ze naar boven gaan doorlopen. Het is niet nodig om er veel af te knippen, maar door het bij te (laten) knippen houd je de punten gezond.

Je haar aan de lucht laten drogen

Met warme hulpmiddelen zoals föhns en stijltangen kun je goed bepaalde stijlen bereiken, maar het is niet altijd nodig om warmte te gebruiken. Laat je haar nu en dan aan de lucht drogen. Zo stel je het minder vaak aan warmtestress bloot en help je het gezond en glanzend houden. Er zijn haarproducten die je op nat haar kunt aanbrengen, om kroezen te voorkomen of voor meer volume.

Dyson Coralle, Dyson Airwrap and Dyson Supersonic

Ontdek Dyson haarstyling

Bescherm tegen schade door extreme hitte. Met meer focus op controle en minder afhankelijk van hitte.

Sources

https://therighthairstyles.com/30-stately-long-hairstyles-for-men-to-sport-with-dignity/

https://www.byrdie.com/long-hairstyles-for-men-2324872

https://www.esquire.com/uk/style/grooming/a31990236/best-long-hairstyles-men/

https://www.menshairstyletrends.com/long-hairstyles-men/

https://www.menshairstylestoday.com/long-hairstyles-for-men/

https://www.hair.com/long-hairstyles-for-men.html

https://www.gq.com/story/how-to-nail-medium-long-hair

https://www.menshealth.com/grooming/g34689217/best-curly-hairstyles-for-men/

https://bespokeunit.com/grooming/hair/long-styles/

https://www.gentlemansgazette.com/long-hair-style/

https://www.swaggermagazine.com/grooming/dyson-wants-to-heat-up-the-mens-grooming-space-with-a-high-tech-hair-dryer/

https://www.allthingshair.com/en-us/mens-hairstyles/mens-long-hairstyles/long-mens-hair-style-tips/

https://www.modernsalon.com/620636/teach-your-male-guests-how-to-blow-dry-their-hair-at-home