Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Dyson Airwrap multi-styler used by model to style hair

Hoe bescherm je je haar tegen beschadiging door extreme hitte?

Wat is haarschade? 

Haarschade is de fysieke of chemische afbraak van het haar en zijn bestanddelen: de cuticula, de haarschors, de medulla (binnenste laag van de wortelschacht) en de keratine-eiwitten. Deze schade kan worden veroorzaakt door overmatige hitte, mechanische slijtage (borstelen), chemicaliën en blootstelling aan de zon (uv-licht).  
 
Onbeschadigd haar weerkaatst het licht in één richting, waardoor het lijkt te glanzen. Als de haarschors ernstig beschadigd wordt, wordt het haar brozer en gaat het splijten, waardoor het zijn glans verliest.    
 
Extreme temperaturen zijn een van de belangrijkste oorzaken van haarschade, omdat keratine onder invloed van hitte van vorm verandert. Bij temperaturen boven de 150°C wordt α-keratine langzaam omgezet in β-keratine, waardoor het haar zwakker wordt.  
 
Vanaf een temperatuur van 230°C begint het haar te verbranden en worden sterke zwavelbruggen – de covalente chemische verbindingen die het haar zijn elasticiteit en sterkte geven en het in vorm houden – afgebroken. Door hitte beschadigd haar is zwakker, minder elastisch en vatbaarder voor beschadiging door andere factoren. 

Hoe kun je door hitte beschadigd haar behandelen?

Eenmaal beschadigd haar is niet meer te herstellen. Het is namelijk geen levend weefsel en heeft dus geen regenererend vermogen. Daarom is het belangrijk om je haar te beschermen om het gezond en glanzend te houden.  
 
De beste manier om je haar zo gezond mogelijk te houden, is om beschadiging te voorkomen. Gebruik dus stylingtools die meer nadruk op controle leggen en minder op warmte, en gebruik hittebeschermingsproducten om haarbreuk te voorkomen.¹

Dyson Corrale used by woman to style hair

Onze top tips om beschadiging door extreme hitte te voorkomen

De onderstaande tips helpen je je haar te beschermen tegen beschadiging door extreme hitte.

 • Close-up of heat-damaged hair strands
  1. Zorg dat je haar helemaal droog is voordat je het gaat stylen, of gebruik een haardroger en stylingtool in één, zoals de Dyson Supersonic™-haardroger of de Dyson Airwrap™. 
  2. Kies voor stylingtools die geen extreme hitte gebruiken.
  3. Kies indien mogelijk een lage warmtestand om de blootstelling aan extreme hitte te beperken.
  4. Gebruik een hittebeschermingsspray of een vergelijkbaar product.

Omdat beschadigd haar niet meer kan worden hersteld, zijn de haarstylingtools van Dyson uitgerust met een intelligente warmteregelaar om de temperatuur te reguleren. Zo wordt beschadiging door extreme hitte voorkomen en behoudt het haar zijn glans.  
 
Ga naar een Dyson Demo store voor professioneel haarverzorgingsadvies en informatie over al onze haarstylingtools.

Dyson Demo Store

Bezoek de Dyson Demo Store

Exclusieve ervaringen. Tools op maat. Deskundig advies.

Gerelateerde artikelen

 • News
  -

  Haarschade door verven is terug te voeren naar wat er op moleculair niveau gebeurt. Dus als je je haar hiertegen wilt beschermen, moet je het ook op dat niveau beschermen. Dyson heeft gekleurd haar onder de microscoop gelegd om te onderzoeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het langer gezond en vitaal blijft en zijn glans behoudt.

  Lees verder

 • News
  Corrale

  Je hoeft geen stylist te zijn om de kunst van het krullen met een stijltang onder de knie te krijgen. Of je nu bouncy waves of glamorous krullen wilt creëren, Dysons Global Style Ambassadeurs geven hun tips & tricks.

  Lees verder

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson

¹Rigoletto, R. et al. (2011). The effect of various cosmetic pretreatments on protecting hair from thermal damage by hot flat ironing, Journal of Cosmetic Science, 62 pp.265-282