Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Dyson hair dryer with Flyaway attachment

Hoe kies je de juiste föhnborstel

Of je nu gladde of steile lokken of volumineuze krullen wilt, het geheim van styling tijdens het föhnen zit in de juiste föhnborstel.

Föhnen met een speciale föhnborstel is een prima manier om een natuurlijke stijl te krijgen waar je weinig aan hoeft te doen, met ook nog eens minimale hittebeschadiging. Dyson biedt twee door Dyson ontworpen borstels aan - voor elk haartype en elke haarstijl - die gecombineerd kunnen worden met de Dyson Supersonic haardroger voor een look thuis die de kwaliteit van een kapsalon evenaart.

Peddelborstel voor een gladde en rechte stijl

 • Dyson-designed Paddle brush in Iron/Fuchsia
 • De voordelen van een peddelborstel

  Hoewel een peddelborstel zowel op nat als droog haar kan worden gebruikt, is deze het meest effectief op nat haar vóór het stylen dankzij zijn ontklittende eigenschappen. De platte en brede vorm in combinatie met het luchtkussen en de kunststof borstelharen zorgen voor optimale controle en optimaal bereik bij elke beweging. Daarom kan de peddelborstel wonderen doen voor mensen met een grote bos lang en dik haar.

Föhnen met een peddelborstel

1. Verdeel het haar vóór het stylen met de peddelborstel in twee gelijke delen en borstel het van de haaraanzet naar de punten toe om het plat en langer te maken. Deze beweging helpt om er knopen of klitten uit te halen die zijn ontstaan bij het vooraf handdoekdroog maken van het haar.

2. Zet het opzetstuk voor glad haar op de Dyson Supersonic om bij het föhnen een gelijkmatige luchtstroom te creëren en kies de lage warmtestand.

3. Houd de haardroger boven je hoofd en volg de peddelborstel naar beneden terwijl je die langzaam door je haarlokken laat glijden. Blijf deze techniek herhalen op elke haarsectie tot je haar helemaal droog is.

4. Voor het beste resultaat gebruik je de Dyson Corrale stijltang op de punten van je droge haar om te zorgen dat die niet alle kanten op gaan staan.

5. Om je kapsel helemaal in model te brengen gebruik je het flyaway opzetstuk, dat pluizig haar in één beweging wegwerkt voor een gladde en glanzende afwerking.

Een peddelborstel kiezen

Bij de keuze van de haarborstel moet je meestal uitgaan van de lengte en de textuur van je haar. Als je de peddelborstel echter gebruikt om een rechte haarstijl te krijgen, zullen de meeste variaties een vergelijkbaar resultaat opleveren. De door Dyson ontworpen peddelborstel is ideaal voor alle haartypen en -lengten, waardoor het voor iedereen een geschikte keuze is. Bij het ontwerp van de peddelborstel van Dyson stond comfort voorop: de borstel heeft een soepel meeverend luchtkussen, afgeronde borstelharen en een verzwaarde handgreep voor meer balans. De borstel is ook hittebestendig tot 150˚C.

Ronde borstel voor volume en vorm

 • Dyson Vented Barrel brush in Iron/Fuchsia
 • De voordelen van een ronde borstel

  Wat de ronde borstel zo bijzonder maakt, is zijn veelzijdigheid – het verandert futloze lokken in uitbundige golven: de borstel vult zich met warme lucht van de haardroger die tijdens het stylen door de kleine ventilatiegaatjes wordt verspreid. Afhankelijk van hoe je het gebruikt, kan een ronde borstel zorgen voor vorm aan de punten, een slag in het midden, volume bij de haaraanzet of een lift aan de pony.

Föhnen met een ronde borstel

1. Droog het haar voor op de middelhoge snelheids- en warmtestand op de Dyson Supersonic haardroger, en gebruik ook het opzetstuk voor een zachte luchtstroom. Door je haar van tevoren te drogen bespaar je stylingtijd.  

2. Verdeel je haar als het bijna droog is in secties met een peddelborstel of kam en zet het opzetstuk voor glad haar op de Supersonic voor ultieme precisie tijdens het stylen.

3. Begin bij de pony, wikkel het haar van onderaf rond de ronde borstel en houd de haardroger naar beneden gericht boven tot het haar helemaal droog is. Zo krijg je bij het weghalen van de borstel een afgeronde pony.

4. Om krullen te maken die prima in model blijven, wikkel je een sectie van je haar rond de borstel in opwaartse richting en richt je het opzetstuk voor glad haar enkele seconden op het gewikkelde haar, zodat de warmte de stijl kan fixeren. Herhaal deze stap, maar wikkel het haar nu in tegenovergestelde richting rond de borstel. Haal het haar steeds voorzichtig van de ronde borstel en kijk hoe de krullen vorm krijgen.

5. Voor het beste resultaat breng je wat haarlak of stylingserum op je golven aan om ze de hele dag in model te houden.

Een ronde borstel kiezen

Ronde borstels verschillen in diameter, dichtheid en materiaal, waarbij elk van deze kenmerken bijdraagt aan het eindresultaat. De geventileerde borstel van Dyson is verkrijgbaar in twee maten; 35 mm diameter voor kort tot halflang haar en pony, en 45 mm diameter voor langer haar. Net als alle borstels van Dyson heeft deze borstel een verzwaarde handgreep voor meer balans en afgeronde borstelharen voor comfort voor de hoofdhuid. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de geventileerde borstel van Dyson ventilatieopeningen die voorkomen dat het haar oververhit raakt.

Ontdek de anti-klitkam

 • Dyson-designed Detangling comb in Iron/Fuchsia
 • Naast de peddelborstel en de geventileerde borstel van Dyson dient de anti-klitkam van Dyson twee doelen – ontklitten en langer maken vóór het drogen, en vormgeven en verfijnen na het stylen. Omdat nat haar gemakkelijk kan breken, heeft de anti-klitkam brede, gepolijste tanden die gemakkelijk door nat en droog haar glijden – met minimale wrijving.

  Ga voor de volledige haarverzorgingslijn van Dyson, inclusief tools, opzetstukken en accessoires, of voor het bekijken van onze stylingtutorials naar dyson.nl.

Dyson Vented Barrel brush, Paddle brush and Detangling comb

Shop door Dyson ontworpen borstels en kammen

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson