Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
 • De kinderslaapkamer grondig schoonmaken

  Iedere ouder herkent het gevoel dat je na een lange dag bezig zijn met de kinderen bekruipt: na alle pret komt nu het onvermijdelijke moment dat je moet schoonmaken. Vaak is het de gemakkelijkste oplossing om tien minuten als een wervelwind door je huis te gaan en alles aan kant te maken, maar soms is een grondigere schoonmaakbeurt nodig om het huis goed schoon te houden. Hier volgen een aantal tips van Dyson over hoe je kinderslaapkamers grondig reinigt.

  Woman cleaning child's bedroom

Spullen wegdoen en opruimen

Kijk voordat je gaat schoonmaken eens rond in de kamer om te zien of dingen op de verkeerde plek liggen en denk na over de manier waarop de spullen van je kind zijn opgeborgen. Kun je hier verbetering in aanbrengen door betere opbergmogelijkheden?

Het bed schoonmaken

Ook als het beddengoed er schoon uitziet, wemelt het matras vaak van de microscopisch kleine organismen, die het welzijn van je kind tijdens zijn slaap beïnvloeden. Huisstofmijten en hun uitwerpselen, bacteriën, virussen, pollen en andere allergenen vormen samen de complexe matrix waaruit huisstof bestaat, en dat zit ook in je matras. Door matrassen elke zes maanden of vaker schoon te maken, kun je de hoeveelheid stof en microscopische organismen daarin verminderen. 

 • Clean bed of microscopic life
  •  Haal je beddengoed van het bed af en was het op 60 °C of 90 °C, omdat je hierdoor de hoeveelheid allergenen vermindert.
  • Gebruik voor het matras je Dyson-stofzuiger in de Boost-stand met de gemotoriseerde miniborstel om zoveel mogelijk huisstofmijten en huidschilfers te verwijderen.
  • Onder het bed kun je met een accessoire voor moeilijk bereikbare plekken overal bij – ook daar waar stof zich ophoopt en mijten gedijen.

De vloer stofzuigen

Hoe je hierbij te werk gaat, hangt af van het soort vloer dat je hebt. Voor harde vloeren stofzuig je eerst de hele vloer – maak hierbij gebruik van de juiste accessoires om in alle hoekjes en gaatjes te komen waar stof zich ophoopt. Verwijder vervolgens hardnekkige vlekken met behulp van kindvriendelijke zeep en water. 

Volg voor kamers met tapijt deze tips van Dyson-ingenieurs, zodat je op de juiste manier stofzuigt:

  • Stofzuig langzaam en zorgvuldig. Hierdoor komen stof en vuil los van de tapijtvezels en kun je dit gemakkelijker opzuigen. 
  • Concentreer je op één plek (maar ook weer niet te lang). Door een aantal keer terug te gaan naar een bepaalde plek boek je resultaten, maar meer dan drie keer levert nauwelijks extra winst op.
  • Gebruik de juiste accessoires. Het kost enige moeite maar het resultaat mag er zijn. Met een borstel voor hardnekkig vuil verwijder je ook de hardnekkigste sporen van modderige schoenen.
  • Vergeet ook de verborgen hoekjes niet. Verborgen stukken tapijt vormen een ideale broedplaats voor stofmijten; daarom is het een goed idee om grote meubels af en toe te verplaatsen.
 • Vacuum hard floor

Gordijnen en zonweringen reinigen

Het is verbazingwekkend hoeveel stof zich op gordijnen en zonweringen kan verzamelen. Afhankelijk van het materiaal kun je gordijnen wassen om de hoeveelheid allergenen te verminderen. Ook kun je een zachte afstofborstel gebruiken om overtollig stof en allergenen voorzichtig van je gordijnen en zonweringen te verwijderen – en zo te zorgen voor een schonere kinderslaapkamer.

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson