Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Video motif
James Dyson outside the Paris store

Dyson lanceert eerste stofzuiger met laserdetectietechnologie om onzichtbaar stof in huis te onthullen

De nieuwe machine is een van de krachtigste en intelligentste stofzuigers van Dyson tot nu toe, en kan microscopisch klein stof detecteren, verwijderen, dimensioneren en tellen voor een grondige reiniging.

 

 • Het creëren van een hygiënisch huis wordt nu makkelijker dan ooit, met Dysons gloednieuwe snoerloze stofzuiger, de Dyson V15 Detect. Ontworpen om onzichtbaar stof van slechts 10 micron (=0.01 mm) zichtbaar te maken, met een akoestische piëzo-sensor die trillingen omzet in elektrische signalen en precies de grootte en het aantal opgezogen deeltjes weergeeft op het LCD-scherm. Deze nieuwe Dyson-technologieën herdefiniëren wat een grondige reiniging is van het huis.

   

  De nieuwe stofzuiger is ontwikkeld door een team van 370 ingenieurs wereldwijd en maakt gebruik van een Dyson Hyperdymium-motor die tot 230 watt aan zuigkracht genereert¹, waarbij de V15 Detect Absolute zelfs 240 watt aan zuigkracht produceert. Daarnaast vangt het 99,99% van de stofdeeltjes op tot 0,3² micron voor de krachtigste grondige reiniging. Deze machines maken deel uit van een geheel nieuwe reeks Dyson - voor een schoner huis - in een tijd waarin 60% van de mensen meer dan ooit aan het schoonmaken is³.

 • "Als ingenieurs is het onze taak om dagelijkse problemen op te lossen, en de afgelopen 12 maanden zijn er veel nieuwe problemen bijgekomen door de hoeveelheid tijd die binnenshuis is doorgebracht. We zijn allemaal vaker aan het schoonmaken, in een poging het extra huisstof te verwijderen, en zijn op zoek naar gemoedsrust dat onze huizen echt schoon zijn. De Dyson V15 Detect is zowel krachtig als intelligent en geeft de ultieme geruststelling - wetenschappelijk bewijs van een hygiënisch huis”.

  James Dyson

  Laser stofdetectie

  Dyson heeft laserstoftechnologie ontwikkeld om men ervan te verzekeren dat het huis grondig is gereinigd. Laser stofdetectie onthult de deeltjes die normaliter niet zichtbaar zijn met een nauwkeurig geïntegreerde laser. De ingenieurs van Dyson integreerden een groene laserdiode - gekozen vanwege zijn vermogen om het beste contrast te bieden - in het Slim Fluffy-stofzuigerhoofd, door deze precies in een hoek van 1.5 graden, 7.3 mm boven de grond te positioneren. Dit betekent dat verborgen stof op het vloeroppervlak dat anders onzichtbaar is voor het blote oog, kan worden gezien en verwijderd.

  Laser on the V15 Detect

  Piezo sensor

  De ingenieurs van Dyson zijn begonnen met het ontwikkelen van een technologie waarmee de gebruiker het stof dat het detecteert kan meten en het vervolgens op een LCD-scherm kan weergeven voor real-time wetenschappelijk bewijs van een grondige reiniging⁴.

  Hoe werkt dit precies? In de stofzuiger is een akoestische piëzo-sensor geïntegreerd. Koolstofvezeldraden in het stofzuigerhoofd nemen microscopisch kleine deeltjes op die tot 15.000 keer per seconde worden gemeten en geteld. Het stof komt het vacuüm binnen en raakt de akoestische piëzo-sensor in het stofreservoir, waarbij de kleine trillingen worden omgezet in elektrische signalen. De stofgrootte en -hoeveelheid worden weergegeven op het ingebouwde LCD-scherm, zodat de gebruiker kan zien hoeveel stof de stofzuiger heeft verwijderd, evenals de verschillende deeltjesgroottes en wetenschappelijk bewijs kan leveren van een grondige reiniging.

   

  De stofzuiger is zo ontworpen dat het automatisch de zuigkracht verhoogt wanneer het een grote hoeveelheid stof tegenkomt. Dit gebeurt in de automatische modus, wanneer de piëzo-sensor hoge concentraties stof detecteert en de reactieve zuigkracht wordt geactiveerd om het vermogen automatisch te verhogen. Wanneer de stofniveaus normaliseren, wordt de zuigkracht teruggebracht tot het vorige niveau.

   

 • Piezo sensor demonstration
 • Piezo sensor demonstration
 • Klitvrije Technologie

  Introductie schroefvormige klitvrije borstel

  Dyson ingenieurs zochten ook naar een oplossing voor het verwijderen van haar op de borstelstang. Dit is vaak een uitdaging voor veel stofzuigers, ondanks claims die het tegendeel beweren, daarom heeft Dyson een nieuwe conische klitvrije borstelstang ontwikkeld die het haar eraf laat glijden als een spiraal en in het stofreservoir zuigt. Dit voorkomt dat het haar zich wikkelt om de borstelstang. De ingenieurs hebben de precieze hoek van de borstelharen op de tool subtiel aangepast om ervoor te zorgen dat de loslaatkracht het haar niet in de war brengt. De tool is ontworpen voor mensen- en dierenhaar en getest op meerdere haartypes.

   

  Nieuwe klitvrije High Torque vloerzuigmond

  Dit is Dyson's krachtige V15 Detect High Torque-vloerzuigmond die klitten voorkomt. Het stofzuigerhoofd heeft nu 56 tanden van polycarbonaat die eruitzien als een kam. Deze kleine tanden voorkomen dat de borstelharen in de knoop raken tijdens het schoonmaken en verwijderen automatisch het haar van de borstelstang, zodat je dat niet zelf hoeft te doen.

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson

¹ Dynamic Load Sensor-technologie is alleen van toepassing in de automatische modus met de High Torque vloerzuigmond bevestigd.

² Zuigkracht getest volgens IEC 62885-4 CL5.8 en Cl5.9, geladen tot vol stofzuigerreservoir, in Boost-modus.

³ Filtratie getest volgens ASTM F3150, getest in Boost-modus door onafhankelijke derde partij, SGS-IBR Laboratories US in 2020.

⁴ Volgens Dysons Global Dust Study 2021.10.754 respondenten in 10 landen: VS, Australië, Japan, China, Zuid-Korea, Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Spanje en Italië. Veldwerk uitgevoerd tussen 23 oktober en 11 november 2020. De gegevens zijn gewogen op ‘Wereldwijd’ niveau om representatief te zijn voor verschillende populatiegroottes.

⁵ Hoeveelheid en grootte van het stof dat op het scherm wordt weergegeven, is afhankelijk van het gebruik. Getoonde voorbeelden kunnen voorkomen binnen een of meer van de reeks