Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).

/content/dam/contentfragment/dyson/prospect-capture/nl/nl_nl/prospect-capture-x-cat-v2

James Dyson

"Werkelijke efficiëntie gaat over meer dan een goed energielabel.Om echt efficiënt te zijn moet een stofzuiger ook blijvend sterk presteren, geen extra afval produceren, en de gebruiker niet met verborgen kosten opschepen tijdens zijn levensduur."

James Dyson

Energielabels voor stofzuigers

Maak kennis met energielabels voor stofzuigers.

1.Het energielabel

Hoofdzakelijke gebaseerd op energieverbruik, met een aftrek voor het slecht opzuigen van vuil.

2. Jaarlijks energieverbruik

De hoeveelheid energie die de stofzuiger in een jaar tijd verbruikt.

3. Uitstoot

De hoeveelheid stof die via de uitlaat van het apparaat in de lucht terechtkomt.

4. Lawaai

Het geluidsniveau in decibellen dat het apparaat produceert.

5. Zuigkracht - Tapijten

De beoordeling van de hoeveelheid stof die het apparaat opzuigt van tapijten.

6. Zuigkracht - Harde vloeren/kieren

De beoordeling van de hoeveelheid stof die het apparaat opzuigt van harde vloeren en uit kieren.

Sledestofzuiger

Kijk voor een echt efficiënte stofzuiger verder dan het energielabel.

1. Kies een stofzuiger die blijvend presteert.

Het energielabel test stofzuigers met een leeg stofreservoir.In werkelijkheid zorgt stof ervoor dat veel stofzuigers hun zuigkracht verliezen.Dit betekent dat de energieklasse van een stofzuiger niet van toepassing is op het feitelijke gebruik in huis.

Overzicht van energiezuinige maatregelen

2. Energiebesparing is belangrijk - maar zal je niet veel geld besparen...

Als je een stofzuiger met energielabel A+++ verkiest boven een apparaat met label D, denk je waarschijnlijk dat de gebruikskosten veel lager zullen zijn.In feite kan het op je energierekening slechts € 4,46 per jaar schelen (€ 22,30 over vijf jaar) - dus een keuze voor het model met het hoogste energielabel merk je waarschijnlijk niet echt in je portemonnee.

Wegwerpstofzuigerzakken en -filters

... elimineer verborgen kosten om écht te besparen.

Sommige stofzuigers maken gebruik van wegwerpzakken en filters om stof op te vangen.De kosten van regelmatige vervanging hiervan kunnen oplopen tot wel € 218,50 over een periode van 5 jaar.

Over diezelfde periode zou een stofzuiger met energielabel A+++ je € 13,36 aan energiekosten besparen vergeleken met een stofzuiger met energielabel A.Maar je zou dus ruim tien keer meer kunnen besparen door een stofzuiger te kiezen zonder verborgen kosten in de vorm van verbruiksartikelen.

Vuilnisauto bij de vuilstort

3. Denk aan de grotere belasting voor het milieu.

Stofzuigers die verbruiksartikelen gebruiken, produceren afval dat niet kan worden gerecycled.Alleen in Europa al eindigt jaarlijks een groot aantal zakken en filters op de vuilstort of moet worden verbrand.Het energielabel houdt geen rekening met deze belasting voor het milieu.

Blauwdruk van een Dyson-apparaat

Meer doen met minder.

Dyson-ingenieurs ontwerpen apparaten om problemen op te lossen.Vervolgens zoeken ze manieren om ze meer te laten doen met minder - door ons productieafval terug te dringen, krachtige digitale motoren te ontwikkelen die minder energie verbruiken, en verbruiksartikelen, zoals stofzuigerzakken en filters, weg te laten.Bij Dyson wordt echte efficiëntie gedefinieerd door de manier waarop wij onze apparaten ontwerpen.