Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).

Hoe gebruik je de stofzuigeraccessoires van Dyson?

Met stofzuigers kun je meer dan alleen vloeren en tapijten schoonmaken. Met de juiste opzetstukken kun je er van alles mee reinigen, van je matras tot je airconditioner. Maar niet alle stofzuigeropzetstukken zijn hetzelfde. Accessoires van Dyson zijn – net als de stofzuigers van Dyson – een knap staaltje precisietechniek, gebaseerd op inspirerende designiconen, jaren van aanpassingen en gepatenteerde technologieën. Maar haal jij wel alles uit je accessoires?

Lees hieronder hoe en waar je je stofzuigeropzetstukken gebruikt.

De belangrijkste accessoires

Light pipe crevice

Lichtgevende kierenzuiger

Kierenzuigers zijn onmisbaar in je stofzuigerarsenaal. Hiermee bereik je moeilijk bereikbare plekken & hoeken en lastige kieren. Kierenzuigers van Dyson geven je stofzuiger meer zuigkracht op krappe plekken, met een zuigmond onder een hoek van 45°. Ventilatieopeningen op uitgekiende plekken beschermen de motor tegen verstoppingen en voorkomen dat de stofzuiger zich vastzuigt. Voor bijzonder moeilijk bereikbare plekken zoals achter radiatoren, tussen en onder autostoelen en achter meubels beschikt de lichtgevende kierenzuiger van Dyson over led-verlichting, zodat je ook donkere, krappe plekken kunt bereiken en precies ziet waar je aan het schoonmaken bent.

Accessoire voor moeilijk bereikbare plekken

Je huis is waarschijnlijk zo ingericht dat er op een groot deel van het vloeroppervlak meubels staan, waardoor het lastig is om stof regelmatig te verwijderen. Onzichtbaar stof en vuil kunnen zich overal in je huis ophopen. Tegen de tijd dat vuil zichtbaar wordt, is de kans groot dat dit vol zit met stofmijten, schimmel en bacteriën. Het accessoire voor moeilijk bereikbare plekken van Dyson is buigbaar, zodat je zonder moeite op lage plekken komt. Ontworpen om dieper onder lage meubels te reinigen door de hoek van de steel in te stellen tot 90° – je hoeft dus niet te hurken om alle viezigheid in je huis te verwijderen. Bovendien houdt de lip seal van hogedichtheidpolyetheen (HDPE) in het accessoire de zuigkracht op peil, zodat opgezogen stof en allergenen rechtstreeks in het reservoir terechtkomen.

Low reach adapter

Hair screw tool

Schroefvormige klitvrije borstel

De schroefvormige klitvrije borstel van Dyson is het nieuwste baanbrekende en gepatenteerde accessoire voor stofzuigers. De borstel is zo ontworpen dat je lange haren en huisdierenhaar in een handomdraai kunt opzuigen. In tegenstelling tot andere klitvrije borstels doet Dyson geen concessies aan de prestaties. Een ingebouwde motor in de borstelkop draait tot wel 3500 toeren per minuut om vuil dat zich heeft vastgezet te verwijderen. Een spiraal van stugge nylon borstelharen zorgt dat de borstel steeds contact houdt met de vloer, en de borstelharen zelf staan onder een precieze hoek, zodat de haren niet blijven hangen als ze van de gepatenteerde borstelkop richting het reservoir gaan. Als je thuis last hebt van lange haren overal of huisdierenhaar, dan is dit opzetstuk een must-have.

 • Combinatie-accessoire

  Combinatie-accessoires zijn onmisbaar voor allerlei schoonmaakklussen, omdat je hiermee in feite twee opzetstukken in één hebt. Het combinatie-accessoire van Dyson heeft een breed mondstuk, zodat je bij elke beweging een groter oppervlak meepakt. De rood geweven nylon pluizenplukker helpt huisdierenhaar en ander vuil van bekleding los te maken. Door er met de borstel overheen te gaan kun je je eenvoudig concentreren op kwetsbare oppervlakken en opgedroogd vuil en stof losmaken – handig voor het stofzuigen van lamellen van zonweringen of airconditioners. Als je je stofzuiger als kruimelzuiger gebruikt, is het combinatie-accessoire bij uitstek geschikt om je auto schoon te maken.

 • Combination tool

Accessoires voor zwaar schoonmaakwerk

 • Stubborn dirt brush
 • Borstel voor hardnekkig vuil

  Voor vuil en opgedroogde modder die moeilijk te verwijderen zijn met een gewone vloerzuigmond, moet je bij onze borstel voor hardnekkig vuil zijn. Stijve nylon borstelharen verwijderen opgedroogd vuil van druk belopen plaatsen, en door het robuuste ontwerp van polypropyleen kun je behoorlijk kracht zetten zonder het opzetstuk te beschadigen. Gebruik deze borstel voor het schoonmaken van de voetenruimte van je auto of rond deurmatten, waarin vaak vuil en modder worden ingelopen.

 • Gemotoriseerde miniborstel

  Deze gemotoriseerde miniborstel heeft het allemaal: de voordelen van een grote zuigmond in een formaat waarmee je ook krappere plekken kunt bereiken. De gemotoriseerde miniborstel van Dyson beschikt over een gemotoriseerde borstelkop die tot 3500 toeren per minuut draait en vastzittend vuil verwijdert. Met een breedte van slechts 144 mm is dit het ideale opzetstuk om hardnekkig vuil te verwijderen van matrassen, bekleding, trappen en andere krappe plekken in je woning en auto. De bodemplaat – het deel dat in contact komt met het te reinigen oppervlak – is flexibel, waardoor het opzetstuk zijn optimale zuigkracht behoudt, zelfs bij het stofzuigen onder verschillende hoeken op oneffen oppervlakken zoals zachte materialen.

 • Mini motorhead

Accessoires voor het schoonmaken van delicate oppervlakken

 • Mini soft dusting brush
 • Zachte mini-afstofborstel

  Zachte afstofborstels hebben een boord van zachte nylon borstelharen voor het zacht afstoffen van alle oppervlakken. Ze zijn ideaal voor het afstoffen van vensterbanken, boekenplanken, lampenkappen en zonweringen, evenals ingelijste kunstwerken en toetsenborden van computers. Als je stofzuiger variabele zuigkrachtstanden heeft, zoals de Eco-stand, dan kun je de zachte afstofborstel ook gebruiken om delicate voorwerpen schoon te maken.

 • Matrasborstel (breed mondstuk)

  Het ligt misschien niet voor de hand om je matras te stofzuigen, maar toch kunnen zich hierin miljoenen stofmijten schuilhouden. Hun uitwerpselen zijn de belangrijkste veroorzaker van allergische ziekten ter wereld[1]. Het brede mondstuk van Dyson heeft een opening die ervoor zorgt dat de borstel zich niet aan de stof vastzuigt. De borstel is extra breed, zodat je bij elke beweging een groter deel van je matras meepakt. Matrasborstels zijn ook handig om banken, fauteuils en andere bekleding grondig te reinigen.

 • Mattress tool

Accessoires voor 360-graden-reiniging

 • Up top adapter
 • Up-top-verloopstuk

  Velen van ons zouden niet durven toegeven wanneer ze voor het laatst de bovenkant van onze keukenkastjes of planken hebben schoongemaakt. Maar dat deze niet in het zicht liggen, betekent nog niet dat zich er geen stof en allergenen ophopen. Een up-top-verloopstuk is een van de meest doeltreffende manieren om hoge plaatsen gemakkelijk te reinigen. Het up-top-verloopstuk van Dyson buigt in een hoek tot wel 130 graden, maar kan ook worden vergrendeld op 98, 65 of 0 graden, zodat je flexibel hoge plekken kunt bereiken.

 • Flexibele kierenzuiger

  Om bij bijzonder moeilijk te bereiken stof en vuil te komen, is een flexibele kierenzuiger een goede optie, omdat hij uitschuifbaar en buigbaar is, zodat je ook in smalle openingen kunt stofzuigen. Voor ultieme flexibiliteit beschikt de flexibele kierenzuiger van Dyson over een schuifborstel: je krijgt dus twee opzetstukken in één, die je helpen om kwetsbare oppervlakken te beschermen en opgedroogd vuil en stof los te maken. De zuiger kan met 19 cm worden verlengd en past in smalle openingen tot wel 2,5 cm, ideaal dus om onder je koelkast of op en rond autostoelen schoon te maken.

 • Flexi crevice tool

 • Extension hose
 • Verlengslang

  Een verlengslang voor je stofzuiger komt uitstekend van pas als je overal bij wilt kunnen. De verlengslang van Dyson voegt 61 cm extra bereik toe aan elk opzetstuk, ideaal om hoog of laag in je huis of auto schoon te maken. De flexibele spiraalslang veert terug in de uitgangsstand als hij niet wordt gebruikt. Hij heeft 2200 duurzaamheidstests doorstaan, dus kun je met een gerust hart schoonmaken zolang je wilt.

Dyson vacuum accessories cleaning a sofa

Accessoires voor elke schoonmaaktaak

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson