Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Diffuser accessory used by model to style hair

Vijf tips om je haar gezond te houden

Ons haar heeft dagelijks te lijden onder tal van agressies en wordt zwakker naarmate het groeit. Om broos haar te voorkomen en je haar gezond te houden, raden wetenschappers aan om schade door hitte, uv-licht en chemicaliën te voorkomen. Zo behoudt je haar zijn glans en blijft het glad en sterk met mooie punten.¹ Met een paar simpele tips en de juiste technologie ben je verzekerd van een gezonde haardos die gezien mag worden.²

By combining the right technology with a few simple tips and tricks, it’s possible to achieve healthy-looking hair to be proud of.²

Zo houd je je haar gezond

 • Dyson Airwrap used by model to straighten hair
 • 1. Stylen zonder extreme hitte

  Hoge temperaturen kunnen de eiwitten in je haar veranderen en permanente schade veroorzaken. Dus om je haar gezond te maken en te houden, moet je het zo min mogelijk blootstellen aan overmatige hitte, te beginnen bij de stylingtools die je elke dag gebruikt.

  De Dyson Supersonic haardroger, de Dyson Airwrap multistyler en de Dyson Corrale stijltang beschermen het haar tegen beschadiging door extreme hitte. Met meer nadruk op controle en minder op warmte.

2. Borstel je haar voorzichtig 

Haar is elastisch en produceert van nature elastine. Als het haar nat is, kan de haarschors echter te ver worden uitgerekt, waardoor die zwakker wordt. En ook als je je haar te vaak of te hardhandig borstelt, kan het beschadigd raken.

Beter voor je haar is om het voorzichtig te ontwarren met een anti-klit kam.
 
Borstel voor nog betere resultaten eerst het onderste stukje en werk stukje bij beetje naar boven toe. Zo voorkom je klitten en haarstress. Volgens kappers is een andere goede reden om een anti-klit kam te gebruiken dat je haar zo beter in model blijft. 

3. Gebruik regelmatig conditioner

Het gebruik van een conditioner is heel belangrijk om je haar gezond te houden. Met de juiste conditioner voor jouw haartype, voed je je haar en bescherm je het tegen beschadiging.   
 
Een conditioner laat je haar zacht en glad aanvoelen en houdt het langer glanzend. De conditioner omhult het haar en maakt het gladder, waardoor je minder last hebt van springerig³ en statisch haar.
 
Sommige stylisten raden aan om het natte haar uit te wringen voordat je de conditioner aanbrengt. Zo komt het product beter in aanraking met het haar. Als je haar te nat is, worden de bestanddelen verdund waardoor ze minder effect hebben. 

 • 4. Zorg voor een evenwichtige voeding

  Als je gezond en evenwichtig eet, zie je dat terug in je haar. Je lichaam goed gehydrateerd houden en gezond eten is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor je haar.

  Zo'n 85% van je haar bestaat uit eiwit en 11% uit water. Daarom is het belangrijk om voedzaam te eten en te zorgen dat je elke dag minstens 46 g eiwit⁴ binnenkrijgt en 6 tot 8 glazen water drinkt.⁵ Zo houd je je haar sterk en gezond en kan het blijven groeien.

 • Model with long healthy-looking hair

5. Gebruik een haarmasker 

Je haar krijgt elke dag veel te verduren. Er zijn allerlei factoren, zoals vervuiling, extreme hitte, uv-straling en verschillende levensstijlfactoren, die de complexe structuur van het haar beïnvloeden.
 
Haarmaskers worden vaak beschouwd als een soort intensieve conditioner die het haar van vocht voorziet en sterker maakt, en pluis en breuk voorkomt. Het werkt een beetje zoals een gezichtsmasker, maar dan voor je haar. Het masker doordrenkt het haar met voedende bestanddelen om breuk tegen te gaan. Er zijn allerlei soorten haarmaskers: haarmaskers die je aanbrengt op droog haar, of juist op nat of vochtig haar, leave-in maskers of maskers die je moet uitspoelen.

Welk haarmasker je ook gebruikt, het maakt je haar gegarandeerd sterker en zachter en geeft het meer glans. Om te zorgen dat je haarmasker maximaal effect heeft, is het een goed idee om je haar eerst grondig te wassen met een goede shampoo.

Houd je haar mooi

Je haar gezond houden is makkelijker dan beschadigd haar herstellen. Je kunt je haar glanzend en sterk houden door beschadiging door hitte te voorkomen, evenwichtig te eten, regelmatig een conditioner te gebruiken, geen agressieve chemicaliën te gebruiken en je haar te voeden met een haarmasker.
 
Ga regelmatig naar de kapper om te voorkomen dat gespleten haarpunten verder splijten en style je haar met een krachtige luchtstroom met gecontroleerde warmte.

De oplossing voor al deze problemen

De haarverzorgingslijn van Dyson biedt bescherming tegen beschadiging door extreme hitte en houdt je haar glanzend. Maak voor persoonlijk advies en meer informatie over precisiestyling een afspraak bij een Dyson Demo Store met Beauty Lab.
 
Onze ervaren stylisten laten je graag zien hoe Dyson-technologie kan helpen om je haar gezond te maken en te houden. 

Dyson Coralle, Dyson Airwrap and Dyson Supersonic

Ontdek Dyson haarstyling

Bescherm tegen schade door extreme hitte. Met meer focus op controle en minder afhankelijk van hitte.

Gerelateerde artikelen

 • News
  -

  Haarschade door verven is terug te voeren naar wat er op moleculair niveau gebeurt. Dus als je je haar hiertegen wilt beschermen, moet je het ook op dat niveau beschermen. Dyson heeft gekleurd haar onder de microscoop gelegd om te onderzoeken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het langer gezond en vitaal blijft en zijn glans behoudt.

  Lees verder

 • News
  Corrale

  Je hoeft geen stylist te zijn om de kunst van het krullen met een stijltang onder de knie te krijgen. Of je nu bouncy waves of glamorous krullen wilt creëren, Dysons Global Style Ambassadeurs geven hun tips & tricks.

  Lees verder

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson

¹Healthy hair: what is it? Rodney D Sinclair. 2007 Dec;12(2):2-5. 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18004288/  

²DYS COE Book of Hair AW, page 15  

³Dr. Kaustav Guha (2021), What Is Sulfate-Free Shampoo & Why You Should Try It | https://skinkraft.com/blogs/articles/sulfate-free-shampoo 

⁴Kris Gunnars, BSc (October 2020), Protein Intake – How Much Protein Should You Eat Per Day? | Healthline 

⁵Bharat Bhushan (25 November 2010), Biophysics of Human Hair: Structural, Nanomechanical, and Nanotribological Studies, Springer Science & Business Media, pp.3