Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Dyson air purifier humidifier used to clean air of family room

Wat doet een luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger brengt extra vocht in de lucht. Maar waar is dat voor nodig?

Dat lucht droog wordt, komt niet alleen door het klimaat. Droge lucht binnenshuis is in de winter vooral te wijten aan centrale verwarming¹ en in de zomer aan airconditioning². Door dit gebrek aan vocht kunnen de (hoofd)huid en de neusholte droog worden.

Maar een luchtbevochtiger kan onze gezondheid en ons welzijn binnenshuis helpen beschermen. En met een Dyson luchtreiniger en -bevochtiger kun je het denken zelfs aan het apparaat overlaten. Het apparaat is zo intelligent dat het de lucht constant in de gaten houdt en alleen overgaat op reinigen en bevochtigen wanneer het nodig is.

Hoe werkt een luchtbevochtiger?

In zijn simpelste vorm bestaat een luchtbevochtiger uit een waterreservoir met bedieningsopties dat waterdamp of stoom aan de lucht afgeeft wanneer dit nodig is. Het vochtiger maken van de lucht helpt de verspreiding van virussen te verminderen en biedt ook andere potentiële gezondheidsvoordelen.¹ De beste resultaten verkrijg je als je de luchtbevochtiger het hele jaar door gebruikt, ook terwijl je slaapt.

De meeste plekken ter wereld – zelfs waar de luchtvochtigheid het hoogst is – zouden baat hebben bij een luchtbevochtiger. Dit komt omdat we in vochtige klimaten airconditioning gebruiken. En droge lucht van centrale verwarming¹ en airconditioning² kan de lucht in onze huizen droger maken.

Dyson luchtreiniger en -bevochtigers gaan nog een stap verder: ze verwijderen tot 99,95% van de deeltjes tot 0,1 micron³ uit de lucht en zorgen voor hygiënisch vochtige lucht door 99,9% van de bacteriën in het water te verwijderen.⁴

Wat zijn de voordelen van een luchtbevochtiger?

Dyson luchtbevochtigers zijn voorzien van geïntegreerde intelligentie die automatisch extra vocht in de lucht inbrengt. Luchtvochtigheid biedt een aantal voordelen, waaronder betere nachtrust en minder last van droge, jeukende huid.

 • Dyson air purifier humidifier used in woman's room at night
 • Goede nachtrust

  Alles wat onze slaap verstoort, is ongunstig voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een luchtbevochtiger kan een positief effect op onze nachtrust en ons welzijn hebben door extra vocht in de lucht te brengen en congestie en andere allergiesymptomen te verlichten.⁵

  Minder last van droge huid

  Droge lucht kan een droge huid tot gevolg hebben. Als vochtinbrengende crème en lippenbalsem niet genoeg zijn, is een luchtbevochtiger nog een effectieve manier om de symptomen te verlichten. De Dyson Pure Humidify+Cool drie-in-één luchtreiniger, luchtbevochtiger en ventilator ontving destijds als eerste machine in zijn soort erkenning van de Amerikaanse National Psoriasis Foundation (NPF).

  “Voor veel mensen die last hebben van psoriasis of een ernstig gevoelige huid, kan droge lucht de symptomen doen opflakkeren, en luchtverontreinigende deeltjes kunnen tot problemen leiden wanneer ze op de huid terechtkomen of worden ingeademd,” volgens de National Psoriasis Foundation.

Congestie verlichten

Luchtbevochtigers kunnen helpen congestie in de neus en het gezicht te verlichten. Droge lucht is irriterend voor je keel en neusholte. Als de lucht bij jou thuis droog is, probeer dan extra lucht in te brengen met een luchtbevochtiger.⁶

Of we nu slapen, werken, koken of sporten, 90% van onze tijd zijn we tegenwoordig binnen,⁷ zodat we een groot deel van de dag doorbrengen in lucht van twijfelachtige kwaliteit.

Luchtbevochtiger reinigen

 • Woman taking purifier humidifier apart to clean the water tank
 • Het is belangrijk om verontreinigende stoffen niet terug in de lucht te laten lekken en om te voorkomen dat reservoirs en filters in luchtbevochtigers verontreinigd raken, omdat ze anders een broedplaats worden van bacteriën en schimmels.

  Alleen een Dyson voldoet volledig aan de norm HEPA H13.⁸ Bovendien worden dankzij onze Ultraviolet Cleanse-technologie bacteriën op hygiënische wijze verwijderd.⁴ Onze machines bieden tot 36 uur hygiënische luchtbevochtiging, en dankzij een waterreservoir van vijf liter kan de lucht continu worden bevochtigd zonder bijvullen.

  Sommige typen water kunnen echter minerale aanslag zoals kalk achterlaten. Voor simpel en moeiteloos onderhoud hebben wij een Diepe reinigingscyclus ingericht waarbij alle onderdelen die met water in aanraking komen grondig worden gereinigd. De machine geeft een melding wanneer het tijd is voor een reinigingsbeurt en geeft aanwijzingen om het proces uit te voeren.

Dyson luchtbevochtigers

De Dyson luchtreiniger en -bevochtiger houdt de vochtigheid in de lucht automatisch op het gewenste niveau met een onzichtbare stroom verdampt water – zonder nevel – voor een comfortabelere omgeving. De machine, die ruim voldoet aan de industrienorm, is voorzien van een Automodus. Hierbij wordt de lucht in de gaten gehouden en pas bevochtigd als de machine merkt dat de lucht droog is. In de Nachtstand werkt de luchtreiniger en -bevochtiger zo stil mogelijk en wordt het display gedimd.

Over de hygiëne hoef je je geen zorgen te maken, want elke druppel water wordt blootgesteld aan krachtig UV-licht van λ275nm, dat 99,9% van de bacteriën doodt.⁴ Het gereinigde water wordt vervolgens verdampt, en door middel van Air Multiplier™-technologie wordt gereinigde, bevochtigde lucht door de hele kamer verspreid.⁵

Wat we inademen doet er meer toe dan ooit. Een lage luchtvochtigheid kan iedere dag de kwaliteit van onze binnenlucht aantasten. Bij Dyson is jouw binnenlucht onze zorg. Duizenden ingenieurs hebben jaren besteed aan het bedenken van een luchtreiniger en -bevochtiger die de lucht binnen echt verbetert. Iedereen wil dat het thuis aangenaam is – tenslotte brengen we de meeste tijd thuis door.⁷  

Dyson air treatment range

Ontdek Dyson luchtbehandeling

Gratis bezorging

30 dagen bedenktijd

Gerelateerde artikelen

 • Feature
  Hoe test Dyson luchtkwaliteit?

  Luchtreinigers zijn er in vele soorten en maten, van luchtreinigers voor de hele kamer tot draagbare luchtreinigers. Zelfs binnen deze categorieën is er aanzienlijke variatie - in prijs, prestaties en uiterlijk. Dus hoe kies je de beste luchtreiniger voor jouw huis?  

  Lees verder

   

 • News
  -

  Pollen pieken tijdens de lente en de zomermaanden. Wereldwijd maakt 29% van de mensen zich zorgen over stof en pollen in hun huizen.

  Lees verder

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson

¹https://www.epa.gov/indoor-air-quality-iaq/use-and-care-home-humidifiers

²https://learnmetrics.com/does-ac-remove-humidity/

³Tested for filtration efficiency at 0.1 microns (EN1822, ISO29463)

⁴Based on Dyson's internal standards, tested by the China Household Electric Appliance Research Institute (CHEARI), testing the ability to kill bacteria (E. coli) in the water injection chamber yielded 99.9% of the test results. All of the above experiments were carried out under the conditions specified in the experiment, and there may be differences from the actual use.

⁵https://www.sleepfoundation.org/bedroom-environment/humidity-and-sleep

⁶https://www.webmd.com/lung/copd-humidity

⁷https://www.opinium.com/brits-spend-90-of-their-time-indoors/

⁸Tested for purification coverage in an 81m³ chamber. Tested for humidification coverage in a 41m³ chamber.