Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Silhouet van producten van dyson

Herkennen van nagemaakte Dyson technologie en imitatiewebsites

Hier vindt u advies en ondersteuning als u vermoedt dat u een imitatie Dyson website of nagemaakte Dyson technologie bent tegengekomen.

Dyson: Veilig kopen

Dyson werkt actief aan het bestrijden van nagemaakte machines. We zijn op de hoogte van een aantal nagemaakte versies van onze technologie en het is onze prioriteit om onze gebruikers te beschermen tegen het kopen van nagemaakte machines die worden aangeprezen als echte Dyson.

We zijn altijd bevlogen geweest in manieren vinden om gebruikers te helpen, bijvoorbeeld het ontwikkelen van zakloze stofzuigertechnologie dat het kopen van dure stofzuigerzakken overbodig maakt, of het investeren in onderzoek en ontwikkeling van machines die het haar proberen te beschermen voor schade door extreme hitte. Op diezelfde manier trachten we onze gebruikers te beschermen tegen mogelijk gevaarlijke nagemaakte Dyson technologie.

Dyson heft een full-time wereldwijd team, dat werkt om shoppers te beschermen tegen de risico’s die nagemaakte machines en neppe websites met zich meebrengen. We werken nauw samen met politie om shoppers te beschermen en nemen juridische maatregelen tegen mensen die betrokken zijn met de productie en distributie van nagemaakte Dyson machines.

Online vervalsingen vermijden – Imitatiewebsites en nagemaakte producten op online marktplaatsen

Dé manier om compleet zeker te zijn dat u geen nagemaakte machine koopt is om direct bij Dyson of bij een van onze officiële retail partners te kopen. Direct bij Dyson kopen beschermt u niet alleen tegen nagemaakte producten, maar u profiteert direct van onze garantie, gratis levering en klantenservice

Valse verkopers verkopen hun producten via imitatiewebsites:

Imitatiewebsites worden normaliter via social media, zoals Instagram of Facebook, gepromoot. Om consumenten te overtuigen dat ze officiële retail partners zijn en dus van hen te kopen, proberen ze de website er zo officieel uit te laten zien door middel van Dyson beeldmateriaal en Dyson taalgebruik na te bootsen. Verder bieden ze forse kortingen ten opzichte van de Dyson geadviseerde verkoopprijs. Nepwebsites bevatten vaak geen manier om contact op te nemen met de eigenaar, of tonen valse contactinformatie.


Officiële Dyson reclames op social media zullen u naar de Dyson website voor uw land sturen of naar dat van een officiële retail partner, zodat u veilig via een officiële website Dyson technologie kunt kopen.


Valse verkopers verkopen hun producten ook via online marktplaatsen:


Echte Dyson producten worden door Dyson verkocht op geselecteerde online marktplaatsen (verschillend per land). In het geval dat Dyson niet de verkoper is, geeft kopen op een online marktplaats geen tot weinig kans om na te gaan of het aangeprezen product echt is. Als het product dat u hebt gekocht nagemaakt is, kunt u in sommige gevallen moeilijk uw geld terug krijgen. Neem alstublieft contact op met de Dyson klantenservice, dan proberen we u zo best mogelijk te helpen.


Valse verkopers zullen u op de volgende manieren te overtuigen dat ze echte Dyson producten verkopen op de volgende manieren:

  • Geen beelden van het product dat ze daadwerkelijk verkopen (vaak schuilende achter officiële Dyson beelden)
  • Beiden kortingen t.o.v. de prijzen die Dyson (soms niet hoog genoege kortingen om argwaan op te wekken)
  • Constante beweringen dat de producten echt zijn
  • Beweren dat de producten echt zijn en dat ze te registreren zijn op de Dyson website.


Let op! – Als een deal te mooi is om waar te zijn, dan is het inderdaad te mooi om waar te zijn.

Met online shoppen is het van belang om voorzichtig te zijn en alleen producten te kopen via vertrouwde, veilig websites. Het adres van de website controleren of het een  Dyson.com (of lokale variant) of een van een officiële retail partner is, is een goede eerste stap. Voor verdere vragen en advies omtrent dit onderwerp neem dan contact op met de Dyson klantenservice.

Waarom nagemaakte Dyson producten gevaarlijk kunnen zijn

Nagemaakte Dyson producten zijn vaak erg goedkoop gemaakt, mogelijk gevaarlijk en bieden niet de fantastiche gebruikerservaring als een echte Dyson machine.

Nagemaakte machines worden niet gemaakt in Dyson gecontroleerde omgevingen die de kwaliteit en veiligheid van onze producten waarborgen. Onderdelen die als veiligheidsmaatregel dienen worden normaliter niet gebruikt bij nagemaakte Dyson producten. 

Om deze redenen raden wij het af om nagemaakte Dyson producten te gebruiken. 

Hebt u een nagemaakte machine gekocht?

De mensen achter nagemaakte producten stoppen veel moeite in het zo echt mogelijk laten lijken van de producten. Vaak is pas na ingebruikname van de machine dat er argwaan ontstaat bij de gebruiker.

Nagemaakte Dyson machines zijn moeilijk te herkennen. Ze zijn op het oog vrijwel hetzelfde; van de logo’s op de machine tot verpakking waarin ze geleverd worden. Nagemaakte machines hebben zelfs nagemaakte versies van Dyson serienummerstickers en garantiekaarten. Verder gaande dan het uiterlijk houden de overeenkomsten op.

Veelvoorkomende dingen om op te letten om na te gaan dat u een nagemaakte heeft gekocht:

  • Slechte afwerking (o.a. niet goed geplaatste Dyson logo’s, oneven verbindingen tussen onderdelen, krassen of scheve randen)
  • Lage kwaliteit verpakking
  • Spel- en typfouten op het product, de verpakking en in de documentie die in de verpakking zit.

Verdachte machines melden

Dyson verleent geen service voor nagemaakte machines, aangezien deze niet door Dyson met echte Dyson onderdelen gemaakt zijn. Dyson kan ook geen geld terug geven voor nagemaakte machines die mogelijkerwijs door u gekocht zijn.

In sommige gevallen bieden wij ondersteuning aan consumenten die nagemaakte Dyson machines gekocht hebben zodat zij hun geld terug krijgen.

Voor verder advies en ondersteuning neem contact op met de Dyson klantenservice.