Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Dyson purifier cool formaldehyde in een klaslokaal

School Donatie Programma

Bij Dyson zetten we ons in om de leeromstandigheden voor scholieren te verbeteren. Via het school donatie programma zal Dyson 10 Amsterdamse basisscholen voorzien van luchtreinigingstechnologie om de luchtkwaliteit in de klas te verbeteren.


De registratie voor het school donatie programme is ten einde. U kunt uw school niet meer inschrijven. Neem voor meer informatie over de luchtkwaliteit in uw school contact met ons op via professional@dyson.nl.

Veelgestelde vragen

Welke scholen komen in aanmerking voor het school donatie programma?

Momenteel zullen enkel scholen in Amsterdam in aanmerking komen voor het donatie programma, 10 basisscholen zullen worden geselecteerd op basis van de ligging in de stad en de eventuele aanwezigheid van een al bestaand ventilatie systeem.

Wat kunnen de geselecteerde scholen van het programma verwachten?

Elke school krijgt Dyson luchtreinigers (maximaal 10) om de klaslokalen van schone lucht te voorzien. Deze units worden in de klaslokalen neergezet zodat de luchtkwaliteit gemeten en geanalyseerd kan worden over een periode van een aantal weken. Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname.

Welke luchtreinigers zullen worden gedoneerd?

Scholen zullen de Dyson Purifier Cool FormaldehydeTM modellen ontvangen die stof, allergenen en virussen, waaronder het COVID-19 virus vangen¹. Deze units vangen 99.95% van de deeltjes met een grootte van 0.1 micron² en reinigen de lucht in het hele klaslokaal. De machine combineert een nauwkeurige formaldehyde sensor met een uniek katalytisch filter dat voortdurend formaldehyde vernietigt.³

Vier lachende basisschoolkinderen

Schonere lucht in het klaslokaal

Luchtverontreiniging kan van buiten naar binnen dringen en kinderen brengen vaak een aanzienlijke tijd binnen door. Door onze aangesloten luchtreinigers in het klaslokaal te plaatsen, kan Dyson de luchtkwaliteit monitoren en helpen een schonere, comfortabelere leeromgeving voor kinderen te creëren.

¹ Dyson luchtreinigers werden uitgedaagd met SARS-CoV-2 (het virus dat COVID-19 veroorzaakt) in de lucht in een onafhankelijk laboratorium, met een kamer van 0,37 m3 gedurende 90 seconden. Dyson luchtreinigers werden ook uitgedaagd met het testen van een Phi-6-bacteriofaag (een surrogaat om SARS-CoV-2) in een onafhankelijk laboratorium, met behulp van een kamer van 30 m3. Na 90 minuten op maximale ventilatorsnelheid was de concentratie in de lucht in de kamer met 99,9% verminderd. De werkelijke werkzaamheid kan variëren.

² Getest op filtratie-doeltreffendheid bij 0,1 micron (EN1822, ISO29463)

³ Testen door derden van het gehele apparaat op basis van GB/T 18801-2015 formaldehyde cumulatieve schone massatesten met continue injectie totdat alle formaldehyde is verwijderd volgens de CADR-meting (Clean Air Delivery Rate). De resultaten kunnen in de praktijk afwijken