Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
The Dyson Demo VR in action, you hold the Dyson Supersonic hair dryer, surrounded by machines with a huge screen above you.

Dyson Demo VR: een nieuwe virtuele winkel met technologie uit het lab

Met de nieuwe online virtuele omgeving van de Dyson Demo VR kan je vanaf nu de producten van Dyson zelf uitproberen en testen met een VR-headset vanuit het comfort en gemak van thuis. De combinatie van de fysieke wereld, met het gemak en de dynamiek van de virtuele wereld wordt zo gecombineerd voor een verbeterde ervaring voor jou. Op de Dyson website zijn er real-live videodemonstraties mogelijk met Dyson-experts, zodat je zelf kan ontdekken welke technologie voor jou geschikt is.

De gebruikte technologie is gebaseerd op veel van dezelfde 3D visualisatie- en simulatietechnologieën die Dyson-ingenieurs in het laboratorium gebruiken om prototypes te maken en te testen bij de ontwikkeling van nieuwe producten en software.

Side view of the Dyson Corrale™ hair straightener.

James Dyson: “We gebruiken al vele jaren virtual reality-technologieën om nieuwe producten in onze laboratoria te ontwikkelen, nu passen we diezelfde technologieën toe om opnieuw uit te vinden hoe mensen onze producten verkennen. Onze klanten willen steeds vaker rechtstreeks bij ons kopen, wat logisch is, omdat wij ook de technologie hebben gemaakt. Met nieuwe manieren is het mogelijk onze technologieën uit te leggen via onze kapsalons, testzones in de winkels, online livestreams en 1:1 live video.”

Hoe werkt het?

De Dyson Demo VR is de eerste virtuele winkel in zijn soort en je kan deze vanaf nu bezoeken via de Oculus-winkel. De VR-ervaring zal in de loop van de tijd iteratief worden bijgewerkt en verbeterd, waarbij nu fase één te bezoeken is met:

 • Productdemonstraties

  Probeer de Dyson Supersonic föhn, Corrale stijltang en Airwrap styler op verschillende haartypes, of de nieuwe Dyson V15 Detect draadloze stofzuiger, die lasertechnologie gebruikt om de vloer te verlichten om verborgen stof te vinden.

 • De technologie in het product

  Neem een ​​kijkje in elk stukje technologie om meer te weten over hoe de producten werken door middel van visuele animaties en interviews met Dyson-ingenieurs.

 • Thuistesten

  Ontdek hoe de producten in huis werken, of je nu tapijten of harde vloeren in huis hebt liggen.

 • Toekomstige releases

  In toekomstige releases wordt het mogelijk ook met een Dyson Expert te praten, zoals in een echte winkel, allemaal vanuit het comfort en gemak van thuis.

 • “Dyson Demo VR betekent dat we onze technologieën nu voor onze klanten tot leven kunnen brengen op manieren die voorheen onvoorstelbaar waren. Door dezelfde technologieën en tools te gebruiken die in onze laboratoria worden gebruikt, kunnen we beter uitleggen hoe Dyson-machines werken en waarom ze een verschil maken. Dit alles kan worden gedaan met behulp van onze actuele ontwerpgegevens. We kunnen mensen een virtueel product laten zien dat in een virtuele ruimte werkt, maar met de daadwerkelijke productsoftware – veel realistischer dan dat wordt het niet.”

  - Sean Newmarch, Dyson E-Commerce Director

   

Technologie uit het lab in je eigen huis

Dyson heeft in de afgelopen tien jaar al gebruik gemaakt van VR bij de ontwikkeling van Dyson producten - zelfs voordat de eerste fysieke prototypes gemaakt zijn. Bij de ontwikkeling van de Elektrische Auto van Dyson is er bijvoorbeeld virtual reality gebruikt om een ​​rijervaring 'op de weg' te simuleren. Ook zijn de interieur- en exterieurkleuren, materialen en afwerkingen hierin nagebootst. Ingenieurs zijn zelfs al in staat geweest om de auto in een virtuele wereld te bouwen en de motoren te ontwikkelen, zonder dat er een eerst fysiek prototype aan te pas is gekomen.

 • “Dyson-technologieën lossen complexe problemen op en je moet ze gebruiken om ze echt te begrijpen. Praktijktesten zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat onze producten goed presteren, robuust en betrouwbaar zijn, maar dankzij verbeterde virtuele simulaties kunnen we sneller en in een groter aantal scenario's testen. Simulatie stelt onze ingenieurs in staat om de effecten van hun ontwerp eerder in het ontwerpproces tot leven te brengen, zodat we beter presterende technologieën sneller kunnen ontwikkelen.”

   

  - Mike Aldred, Senior Principle Engineer of Robotics