Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
 • Hoe krul je je haar met een stijltang?

  Hoewel het misschien contra-intuïtief lijkt, gebruiken Celebrity Stylists Larry King, Kellon Deryck en Jen Atkin al jaren een stijltang om haar te krullen.

   

  Uit een wereldwijd onderzoek naar haarverzorging, uitgevoerd door Dyson in 2017, bleek dat slechts 18 procent of minder van de deelnemers die hun haar hebben gekruld, hiervoor een stijltang gebruikten1. Een half decennium en duizenden instructievideo's later lijken steeds meer consumenten de multifunctionele mogelijkheden te omarmen.

  Je hoeft geen stylist te zijn om de kunst van het krullen met een stijltang onder de knie te krijgen of om de voordelen te begrijpen van het investeren in de juiste haarverzorgingstechnologie. Of je nu bouncy waves of glamorous krullen wilt creëren, Dysons Global Style Ambassadeurs zijn hier om hun deskundige advies te delen.

 • Een vijfstappenplan om je haar te krullen met een stijltang

  1. Bereid je haar voor

  Als het gaat om het krullen van haar, duurt het drogen en stylen bij de meeste mannen en vrouwen tussen de 11 en 30 minuten1. Hoewel de initiële inspanning tijd kan kosten, "om echt een geweldige stijl te krijgen, is het belangrijk om in je voorbereiding te investeren. Bij een blijvende stijl draait alles om wat je doet voordat je het doet”, zegt TT Hart, Dyson GB Lead Stylist. Om te voorkomen dat je krullen en golven uitzakken, voeg je een royale hoeveelheid volume gevende spray of mousse toe aan vochtig of handdoekdroog haar voordat je het föhnt met een föhn met een opzetstuk voor zachte luchtstroom

  2. Stel de temperatuur in

  Warmte is het belangrijkste ingrediënt voor het stylen van haar, dus het is belangrijk om je haartype te identificeren en de temperatuur van je stijltang conform hiermee in te stellen, legt Celebrity Stylist Larry King uit. "Als stylisten werken we met veel diverse klanten met veel verschillende haartypes en de temperatuur van de platen is erg belangrijk om die perfecte stijl te creëren.”

   

  Met een stijltang die meerdere, nauwkeurige warmte-instellingen biedt, kun je de temperatuur niet alleen aanpassen aan jouw haartype, maar ook aan de gewenste stijl. Voor dik, stug haar met een natuurlijke krul, stel je de temperatuur in op 210 ˚C - de hoogste instelling van de Dyson Corrale stijltang. Als je type 1 haar hebt, dat doorgaans fijner of platter is, zou een lagere temperatuur van 185 ˚C voldoende moeten zijn om te krullen. Welke warmte-instelling je ook kiest, intelligente warmteregeling zoals in de Dyson Corrale regelt de temperatuur 100 keer per seconde om ervoor te zorgen dat de door jouw geselecteerde temperatuur niet wordt overschreden."

  3. Kies voor draadloze veelzijdigheid

  Volgens Dysons Global Haircare onderzoek beschreven de meeste deelnemers losse krullen niet als een gemakkelijk kapsel2. Of je grootste obstakel nu het manoeuvreren van de stijltang is om mooi gedefinieerde krullen te creëren of het kunnen stylen van die moeilijk bereikbare plaatsen zoals de achterkant van het haar, een stijltang met draadloze veelzijdigheid kan die vrije beweging echt mogelijk maken.

   

  Celebrity Stylist, Kellon Deryk is het ermee eens, en benadrukt dat "niet gebonden zijn aan een muur terwijl je op de set bent onmisbaar is" en de optionele draadloze modus is slechts één van de vele redenen waarom hij de Dyson Corrale gebruikt. Draadloze veelzijdigheid is niet alleen belangrijk voor stylisten die normaal gesproken niet degenen zijn die thuis zelf uitdagende stijlen proberen te creëren. Volgens de 2020 Corrale US Owner Study was het draadloze ontwerp de op één na populairste reden voor aankoop onder Dyson Corrale-bezitters3.

  4. Werk in secties

  Het maakt niet uit welke grootte krullen of golven je hoopt te creëren, het werken met kleinere haarsecties tegelijk zal het alleen maar beter beheersbaar maken. “Velen maken zich er schuldig aan hun haar niet in secties te verdelen om tijd te besparen. Dit kan echter inefficiënt zijn en ook het eindresultaat er anders uit laten zien", onthult Dyson Global Styling Ambassador, Guo Zijing.

   

  Experimenteer tijdens het krulproces met de sectiegrootte om te zien wat het beste werkt voor jouw haartype en welke helpt bij het creëren van de look die je zoekt. Voor dik, stug of krullend haar, probeer kleinere secties te gebruiken, en voor fijner haar, probeer grotere secties. Hoe kleiner de sectie, hoe strakker de krullen zullen zijn.

   

  Secties maken in het haar is ook belangrijk voor het creëren van textuur. Om een ​​meer natuurlijke en getextureerde look met gevarieerde krullen te creëren, stelt Larry King voor om de richting van de krullen af ​​te wisselen tussen de secties door. Draai de stijltang naar je gezicht op de secties tussen de voorkant van het gezicht en het oor, en dan in de andere richting voor de achterste delen van het haar.

  5. Geniet van verbeterde styling met de helft minder schade

  Het is geen geheim dat regelmatig gebruik van verwarmde stylingtechnologie je haar vatbaarder maakt voor schade door hitte. "Ik zet mijn reputatie op het spel door voor het haar van mijn klant te zorgen", zegt Celebrity Stylist Jen Atkin, die de Dyson Corrale gebruikt om dezelfde stijl te creëren bij lagere temperaturen, wat resulteert in minder schade4.

   

  Drie op de vijf Britse vrouwen met dik haar geven aan dat ze hun stijltang veel langer laten zitten dan zou moeten om de gewenste look te krijgen5. In tegenstelling tot conventionele stijltangen met massieve platen, vermindert een stijltang met flexibele platen de noodzaak om meerdere passages op dezelfde haarlok uit te voeren, doordat het de haarlok ‘verzamelt’ in de stijltang. De Dyson Corrale is ontworpen met platen van mangaankoperlegering die bij elke beweging gelijkmatige warmte en spanning op de haarlokken aanbrengen, en biedt meer controle voor verbeterde styling en bescherming tegen haarbreuk4.

 • Tips en tricks voor een geweldige stijl

  Een stijltang is een goede manier om een ​​relaxte beach wave look te krijgen, legt Jen uit. Verzamel het haar bovenaan en draai dan naar binnen, trek naar beneden en draai naar buiten, en trek dan naar beneden voordat je het loslaat. Ga langzaam en gelijkmatig herhalend door het haar.

   

  Voor zachtere krullen die resulteren in een meer glamoureuze look, begin je aan de bovenkant van een haarlok en draai je de Corrale 360 ​​graden. Glijd vervolgens langzaam door het haar. Ga hiermee door door het gehele haar. Wanneer je elke krul nadert, stelt Larry voor om het Dyson-logo te  gebruiken als richtlijn voor de 360 ​​graden draai, voordat je de stijltang voorzichtig door het haar laat glijden. Om elke krul verder te verbeteren wanneer je deze loslaat, "draai je hem gewoon met je vinger".

   

  Met de juiste technologie en techniek hoef je niet veel druk uit te oefenen, en je hoeft ook niet tijd te besteden aan het herhaaldelijk proberen van dezelfde krul. "In plaats van meerdere passages op hetzelfde deel van het haar te maken, ga je er gewoon één keer doorheen in een langzaam en gestaag tempo", adviseert Kellon."

 • Probeer deze krullende en wavy kapsels thuis

 • Hoe je beach waves maakt met een stijltang

 • Hoe je een C curl creëert met een stijltang

 • Hoe je true curls maakt met een stijltang

 • Hoe je soft waves creëert met een stijltang

¹ Dyson's Global Hair Care Study, 2017

² Dyson's Global Haircare Survey, 2017

³ Corrale Owner Study, 2020, USA

⁴ Thermische schade gemeten aan de hand van haarsterkte, bij het creëren van een gelijkwaardig kapsel. Getest op Corrale met flexibele platen vs Corrale met massieve platen.

⁵ Marktinzichten voor stijltangen en haarapparatuur, 2017, Verenigd Koninkrijk

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson