Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
News
Schone lucht, schoon huis

Hou de luchtvochtigheid s’ winters op peil in huis met Dysons nieuwste bevochtigingsventilator die ook de lucht reinigt 

Met de nieuwste Dyson luchtbevochtiger die ook als luchtreiniger dient, verbeter je naast de droge lucht ook de luchtkwaliteit in huis. De lucht in huis kan tot vijf keer meer vervuild zijn dan buiten, waarnaast de winter en de verwarming de lucht in huis kan uitdrogen.

De Dyson luchtzuiverende bevochtigingsventilator detecteert en vangt verontreinigende stoffen zoals formaldehyde op en meet automatisch het huidige vochtigheidsniveau in de lucht. Vervolgens verspreidt de machine de gezuiverde en hygiënisch bevochtigde lucht door de kamer, waardoor de droge lucht verholpen wordt en vervuilende stoffen uit de lucht gehaald worden.

 

 • Met de nieuwste Dyson luchtbevochtiger die ook als luchtreiniger dient, verbeter je naast de droge lucht ook de luchtkwaliteit in huis. De lucht in huis kan tot vijf keer meer vervuild zijn dan buiten, waarnaast de winter en de verwarming de lucht in huis kan uitdrogen.

  De Dyson luchtzuiverende bevochtigingsventilator detecteert en vangt verontreinigende stoffen zoals formaldehyde op en meet automatisch het huidige vochtigheidsniveau in de lucht. Vervolgens verspreidt de machine de gezuiverde en hygiënisch bevochtigde lucht door de kamer, waardoor de droge lucht verholpen wordt en vervuilende stoffen uit de lucht gehaald worden. Het product kan het gehele jaar door worden gebruikt. Ideaal voor in de zomer als je de luchtvochtigheid juist uit je huis wil krijgen en in de winter voor als je meer vochtige lucht nodig hebt.

   

  Hygiënische luchtbevochtiging

  Centrale verwarming en koude lucht kan droge lucht in huis veroorzaken. Een relatieve vochtigheid tussen 40% en 60% is de optimale vochtigheidsniveau voor in huis. Om de lage luchtvochtigheid in huis te verbeteren monitort de Dyson luchtreiniger het vochtigheidsniveau in huis en verbetert de droge lucht met een onzichtbare stroom verdampt water tot het gewenste niveau. Dit is ook belangrijk voor een goede nachtrust, waar de ideale temperatuur tussen de 15 en 18 graden ligt en de luchtvochtigheid op peil wordt gehouden.

   

  Waar let je op bij het kopen van een luchtbevochtiger?

  Luchtbevochtigers zijn een oplossing om droge lucht in huis te voorkomen, maar let op dat vuile reservoirs en filters in luchtbevochtigers snel bacteriën en schimmels kunnen kweken. In sommige luchtbevochtigers worden deze vervuilende waterdruppels in een vorm van nevel of stoom weer terug in de lucht gelaten. Doordat de Dyson machine volledig HEPA-13 afgesloten is, kan er geen lucht langs het filter ontsnappen of vuile lucht in de luchtstroom terechtkomen. Hoewel veel luchtreinigers HEPA-filtratie claimen, kunnen verontreinigende stoffen binnenshuis het filter omzeilen en ontsnappen als ze niet voldoende zijn afgedicht.

 • Vervuilende stoffen in de lucht

  Veel spullen in huis kunnen bijdragen aan een slechte luchtkwaliteit binnenshuis. Zo is formaldehyde een bekend en vervuilend gas gevormd uit koolstof, waterstof en zuurstof dat veel voorkomt in huizen. Bronnen van formaldehyde in huis zijn onder meer schoonmaakmiddelen, tapijten en doe-het-zelfproducten zoals verf, behang en vernis of chemicaliën zoals uit nagellakremover.

  Omdat formaldehyde 500 keer kleiner is dan deeltjes ter grootte van 0,1 micron, is het bijzonder moeilijk op te vangen. Als formaldehyde onopgemerkt in je huis blijft zweven, kan het leiden tot langdurige blootstelling. Vooral in moderne, goed geïsoleerde huizen is het voor deze verontreinigende stoffen onmogelijk om te ontsnappen.

   

  Hoe werkt het?

  De Dyson luchtbevochtiger en luchtreiniger in één zorgt naast het bevochtigen van de lucht ook voor een schone lucht. De machine reinigt de lucht automatisch en detecteert en vernietigt formaldehyde met het SCO (Selective Catalytic Oxidisation) filter. Formaldehyde wordt in het SCO-filter opgevangen en vernietigd, waarbij het wordt afgebroken tot kleine hoeveelheden water en CO2. Het regenereert vervolgens uit zuurstof in de lucht om het continu te vernietigen zonder ooit te hoeven worden vervangen.

  Samen met de volledige HEPA-13 filtratie zorgt de machine er zo voor dat 99,95% van de deeltjes zo klein als 0,1 micron, zoals allergenen, bacteriën, pollen en schimmelsporen opvangt.  Zelfs het lucht influenza A virus (het H1N1-virus) wordt door de Dyson machine verwijderd uit de lucht1.

  Meer informatie over de Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde vind je hier.

Luchbehandelingsapparaten van Dyson

Ontdek Dyson luchtbehandeling

Dyson luchtreinigers en luchtbevochtigers behandelen de lucht die je inademt. Keuze uit luchtreinigers, luchtbevochtigers, ventilatoren en verwarmingsventilatoren.

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson

[1] We hebben onze luchtreiniger uitgedaagd met luchtinfluenza A (H1N1-virus) in een onafhankelijk laboratorium. Na 60 minuten in de kamer, op maximale ventilatorsnelheid, was het door de lucht verspreide virus met 99% verminderd. De werkelijke werkzaamheid kan variëren.