Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).

/content/dam/contentfragment/dyson/prospect-capture/nl/nl_nl/prospect-capture-x-cat-v2

Dyson Purifier Hot+Cool™ Gen1

Algehele beoordeling

79% zou het aanbevelen aan een vriend(in)

Verbetering van het binnenklimaat

Lara

Ik heb de gen1 nu bijna een maand. Het is verbazingwekkend om te zien hoe de lucht in je huis wordt beïnvloed door dagelijkse activiteiten (bijvoorbeeld koken). De automatische modus van het apparaat is zeer effectief en filtert de kamerlucht zeer goed. Bijzonder prettig is de verwarmingsfunctie in de winter, omdat deze zich altijd aanpast aan een ingestelde temperatuur. Zou het apparaat zeker aanbevelen! (Vertaald vanuit het duits met Google)

 • Max. luchtstroom

  290 l/s

 • Snoerlengte

  1,8 m

 • Aantal snelheidsinstellingen

  10

 • Soort luchtbehandeling

  Luchtreiniger met verwarming en ventilator

 • HEPA-filter

  HEPA-13 filter met glasvezels en actieve koolstof

 • Gewicht

  5,29 kg

 • Diepte luchtstroomversterker

  120 mm

 • Diameter onderkant

  220 mm

 • Formaat

  Tower purifier

 • Hoogte

  765 mm

 • Lengte

  131 mm

 • Breedte

  205 mm

Veelgestelde vragen

Hoe zijn Dyson hot+cool luchtreinigers energiezuinig?

Dyson's verwarmende luchtreinigers hebben een ingebouwde thermostaat die je tot 30% aan verbruikskosten kan besparen wanneer je de kamertemperatuur constant wilt houden.¹

Verder verwarmen Dyson Hot+Cool luchtreinigers je kamer met langeafstandprojectie gelijkmatig. Hierdoor verwarm je gewenste kamer gecontroleerd, waardoor je niet het hele huis hoeft te verwarmen. Door de intelligente thermostaat, wordt het verwarmen gestopt wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Hierdoor gaat er geen energie verloren. Of verwarm je de ruimte bijvoorbeeld kort en krachtig middels de timer.
 

¹Na het bereiken en behouden van de doeltemperatuur. Getest in een kamer van 35 m³ bij gebruik van de heteluchtmodus en een producttemperatuur van 25 °C. Vergeleken met continue werking met een energieverbruik van 2050 W. De resultaten in de praktijk kunnen variëren afhankelijk van de isolatie van de kamer

Kan ik de verwarmende luchtreiniger ook enkel gebruiken als luchtreiniger?

Ja, Dyson verwarmende luchtreinigers kunnen met én zonder verwarmingsfunctie worden gebruikt. Hierdoor dient het altijd als luchtreiniger en verwarmt de machine enkel wanneer jij dat nodig vindt. Is het warmer, dan kan je jezelf ook verkoelen middels de gecontroleerde luchtstraal. Hierdoor is de Dyson de ideale machine, het hele jaar door.

Wat is er anders aan de Dyson Purifier Hot+Cool™ Gen1?

We hebben ons assortiment luchtreinigers verbeterd. Alle Dyson-luchtreinigers zijn nu voorzien van automatische detectie, volledig afgedichte filtratie en verreikende luchtstroom. Het lcd-scherm detecteert en controleert verontreinigende stoffen doorlopend, extra oscillatiehoeken verspreiden gereinigde lucht in de hele ruimte.1 Daarbij is het apparaat volledig afgedicht volgens de HEPA H13-norm.⁴

De Dyson Purifier Hot+CoolTM Gen1 is voorzien van dezelfde basisfuncties als onze andere luchtreinigingsproducten. De Dyson Purifier Cool Gen1 detecteert verontreinigende stoffen PM2.5 en PM10 en filtert ze, maar vernietigt formaldehyde niet. Hoewel dit apparaat niet geschikt is voor gebruik met de app, kun je met de afstandsbediening moeiteloos de standen van het apparaat wijzigen.

Wat is er nieuw aan het assortiment Dyson luchtreinigers en wat is het verschil met andere luchtreinigers?

Dyson-ingenieurs zijn perfectionisten. Vanwege onze drive om continu te innoveren, hebben we de nieuwste luchtreinigers opnieuw ontworpen. Het zijn onze eerste luchtreinigers die volledig geseald zijn volgens de HEPA H13-norm. Ze vangen 99,95% van het ultrafijnstof op en voorkomen dat verontreinigende stoffen opnieuw terechtkomen in de lucht die je inademt.³

Hoe vaak moet ik mijn filter vervangen?

Voor een optimale luchtreiniging raden we aan het HEPA+koolstoffilter elke 12 maanden⁴ te vervangen. De filters kunnen na verloop van tijd verstopt raken met verontreinigende stoffen, wat zelfs een onaangename geur in het vertrek kan veroorzaken. Het apparaat waarschuwt je wanneer het tijd is de filters te vervangen.  De gebruiksduur van het filter wordt weergegeven op het lcd-scherm.