Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).

/content/dam/contentfragment/dyson/prospect-capture/nl/nl_nl/prospect-capture-x-cat-v2

Veelgestelde vragen

Wat is luchtverontreiniging in huis?

In verontreinigde binnenlucht komen verschillende verontreinigende stoffen voor, zoals fijnstof en vluchtige organische stoffen (VOS). 

Bij veel activiteiten binnenshuis en huishoudelijke producten komen onzichtbare verontreinigende stoffen vrij. Omdat onze huizen steeds beter afgedicht zijn, zou je denken dat we verontreinigingen buitenhouden. Maar het omgekeerde is waar: we houden ze eerder binnen. 

Wat zijn de belangrijkste luchtverontreinigende stoffen in huis?

Vier verontreinigende stoffen die kunnen zorgen voor een slechte luchtkwaliteit in huis zijn: 

Schimmel. Schimmels vermeerderen zich door 

sporen te maken en te verspreiden. Ze komen meestal voor op erg vochtige plaatsen.

Vluchtige organische stoffen. VOS kunnen vrijkomen uit bouwmaterialen, persoonlijke verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen. 

Fijnstof. Hierbij gaat het onder meer om stof, rook en uitlaatgassen. De grootte van de deeltjes ligt tussen PM0,1 en PM10.

Allergenen. Veelvoorkomende allergenen zijn pollen en huidschilfers van huisdieren. Biologische verontreinigende stoffen van huisdieren zijn bijvoorbeeld verschillende eiwitten in de vacht, haren, urine of huidschilfers of in het speeksel van een huisdier.

Dyson’s afgedichte HEPA-filters vangen 99,95% van de microscopische allergenen en verontreinigende stoffen tot wel 0,1 micron (PM0,1).⁴

Hoe kan ik de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren?

Hier een aantal dingen die je kunt doen om de luchtkwaliteit in je huis te verbeteren:

Schaf een luchtreiniger aan. Het beste dat je kunt doen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren, is de aanschaf van een luchtreiniger. Zorg dat je er één kiest die automatisch detecteert, volledig afgedicht is en luchtverspreiding over grote afstand levert.

Haal stof weg. Huisstof kan uit een combinatie van huisstofmijten, huidschilfers van huisdieren en pollen bestaan. Regelmatig schoonmaken en stofzuigen zorgt voor een betere luchtkwaliteit.

Pak verontreiniging bij de bron aan. Verminder het aantal bronnen van verontreiniging in je huis (zoals het branden van geurkaarsen).

Waarin onderscheidt het assortiment luchtreinigers van Dyson zich?

Anders dan bij onze concurrenten is elke luchtreiniger van Dyson volledig afgedicht volgens HEPA H13-norm. Hierdoor vangen we 99,95% van de ultrafijne deeltjes⁴ en voorkomen we dat verontreinigende stoffen weer terechtkomen in de lucht die je inademt.

Vangen Dyson machines virussen zoals COVID-19 af?

Ja. Dyson luchtreinigers vangen virussen, waaronder het SARS-CoV-2/COVID-19-virus.⁵

Wat betekent VOS op mijn Dyson machine?

VOS zijn ‘vluchtige organische stoffen’, oftewel stoffen die koolstof bevatten en bij kamertemperatuur meestal gasvormig zijn. VOS kunnen bij verschillende activiteiten in huis vrijkomen, zoals het opspuiten van parfum of haarspray, schilderen of schoonmaken. 

Als er “VOS” op het scherm van je machine of in je MyDyson™ app staat, betekent dit dat er meer VOS in de lucht zit en je machine hard werkt om deze verontreiniging uit de lucht te verwijderen en schone lucht in je huis te verspreiden.

Wat betekent PM2,5 op mijn Dyson machine?

PM2,5 is fijnstof met een grootte tot 2,5 micron, zoals stof-, as- en rookdeeltjes. Fijnstof kan bij verschillende activiteiten in huis vrijkomen, zoals het branden van kaarsen of het koken. 

Als er “PM2,5” op het scherm van je machine of in de MyDyson™ app staat, betekent dit dat er meer PM2,5 in de lucht zit en je machine hard werkt om deze verontreiniging uit de lucht te verwijderen en schone lucht in je huis te verspreiden.