Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Two women with different hair, both beautifully styled

10 makkelijke haarstijlen

Maak het jezelf makkelijk als je een dagje uit gaat met deze tips voor snelle en gemakkelijke haarstijlen voor alle haartypen en -lengtes. Van zomerse stijlen zoals beach waves en space buns tot geweldige creaties zoals Nederlandse vlechten en top knots. Ga in stijl de deur uit met deze tutorials in vijf stappen met 10 looks voor elke gelegenheid.

Haarstijlen voor elke gelegenheid en haarlengte

Pak voor je begint je stylingapparaten, accessoires en je favoriete stylingproducten. Als je haarelastieken en schuifspeldjes nodig hebt, gebruik dan een kleur die goed bij je haar past. Voor de beste resultaten, en om je haar gezond en glanzend te houden, kies je voor een stylingtechnologie waarbij minder warmte wordt gebruikt.

1. Lage knot

Gelegenheid: Op het werk

Ideale haarlengte: Halflang en lang haar

 

Stap 1: Borstel klitten uit je droge haar. Heb je krullend of kroezend haar? Sla deze stap dan over om (verder) kroezen te voorkomen.

Stap 2: Trek alle haarlokken samen tot een laaghangende paardenstaart en maak vast met een haarelastiek in de nek. Laat de kortere lagen rond je gezicht uit de paardenstaart om later te stylen.

Stap 3: Wikkel de paardenstaart in een cirkelvormige beweging rond de basis waar het haarelastiek zit tot je haar “op” is. Gebruik één hand om te wikkelen en de andere om de knot strak te houden. Tip: vlecht de paardenstaart of draai je haar rond om het wikkelen makkelijker te maken.

Stap 4: Steek het uiteinde van de staart onder de knot en door het haarelastiek. Gebruik schuifspeldjes om de knot aan de basis vast te zetten en breng haarlak aan voor extra stevigheid.

Stap 5: Gebruik een stijltang om de losse lokken die uit de paardenstaart zijn gelaten te krullen of steil te maken. Als je een pony hebt, gebruik dan een ronde borstel en een haardroger met een opzetstuk voor glad haar om een gladde, afgeronde pony te creëren.

2. Beach waves

Gelegenheid: Vakantie

Ideale haarlengte: Halflang en lang haar

 

Voor deze stijl adviseren wij de Dyson Airwrap multistyler, die gebruik maakt van het Coanda-effect dat zorgt voor een ronddraaiende luchtstroom rond het opzetstuk – perfect voor volumineuze krullen en golven zonder extreme hitte.

Stap 1: Droog het haar eerst tot het enkel nog vochtig aanvoelt met de stevige of zachte gladmakende borstel. Verdeel het haar in secties. Tip: als je golven of krullen maakt, begin dan altijd met de onderste sectie van je haar.

Stap 2: Bevestig het opzetstuk van 40 mm en wikkel een haarsectie er met de hand omheen in de richting van de pijlen op het opzetstuk.

Stap 3: Zet de Airwrap aan en druk, zodra het haar droog aanvoelt, op de Coldshot-knop om het haar te fixeren voordat je de Airwrap uit je haar haalt.

Stap 4: Herhaal dit met de rest van je haar en wissel met de roterende koele punt van richting om de krul te veranderen terwijl je elke sectie stylet.

Stap 5: Ga tot slot met je vingers door de krullen om het zachte beach wave effect te versterken.

3. Half up top knot

Gelegenheid: Als je laat bent

Ideale haarlengte: Kort, halflang en lang haar

 

Stap 1: Verdeel je haar bovenop in secties en zorg ervoor dat je van elke kant een gelijk deel haar neemt zodat alles mooi gelijkmatig in het midden komt.

Stap 2: Houd het in secties verdeelde haar op zijn plaats en breng wat texturiserende spray aan. Haal je vingers door het haar om het een boost te geven.

Stap 3: Pak de haarsectie goed bij elkaar en draai er een knot van. Gebruik één hand om te draaien en de andere om de knot op zijn plaats te houden. Tip: bij langer haar bind je eerst je haar in een paardenstaart en wikkel je het daarna in een knot.

Stap 4: Breng de knot in het model dat je leuk vindt en gebruik schuifspeldjes om alles vast te zetten. Voor een nonchalantere stijl pas je de grootte van de knot aan en speld je losse haarlokken rond de basis van het haarelastiek vast.

Stap 5: Werk af door je haar aan de zijkanten en achter lichtjes te touperen met een kam om volume te creëren en gebruik daarna haarlak om het kapsel te fixeren.

4. Recht en getextureerd

Gelegenheid: Alledaagse chic

Ideale haarlengte: Heel kort haar

 

Stap 1: Breng wat wortelspray aan bij de haaraanzet voordat je het haar grondig droogt met een opzetstuk voor glad haar. Masseer en schud je haar met je vingers om een nonchalante textuur te maken terwijl je het föhnt.

Stap 2: Verdeel het haar in secties en werk eerst met de onderste, voorste laag. Houd het haar tussen de vingers om een ‘s-bocht’ te maken bij de haaraanzet.

Stap 3: Plaats je stijltang horizontaal en ga met een tikkende beweging langzaam langs de gebogen lok naar beneden.

Stap 3: Herhaal deze techniek bij alle haarlokken en wissel de richting van de 's-bocht' af om meer textuur te krijgen. Tip: style voor een gelaagde look het grootste deel van je haar in voorwaartse richting.

Stap 5: Verwarm wat styling wax in je handen en masseer het lichtjes in je pas gestylede lokken. Breng de wax in cirkelvormige bewegingen aan om een natuurlijke beweging te creëren.

5. Glad en strak

Gelegenheid: Date night

Ideale haarlengte: Kort, halflang en lang haar

 

Voor deze stijl raden wij aan de Dyson Corrale stijltang te gebruiken, die een nauwkeurig verwarmingssysteem heeft om de exacte temperatuur te geven die je kiest.

Stap 1: Breng eerst je favoriete stylingproduct aan op je net gewassen haar en föhn het daarna met een opzetstuk met brede tanden om het langer te maken.

Stap 2: Verdeel het droge haar in secties en stel de temperatuur van je stijltang in volgens je haartype. Kies voor krullend en kroezend 220°C - de hoogste temperatuur van de Dyson Corrale stijltang.

Stap 3: Plaats de stijltang onder een hoek dicht bij de haaraanzet en plaats elke sectie in het midden van de koperen platen, die buigzaam zijn en zo het haar bij elkaar pakken.

Stap 4: Laat je haar door de stijltang glijden met langzame, gelijkmatige bewegingen en experimenteer met de grootte van de secties. Tip: probeer kleinere secties voor dik, stug of krullend haar. Probeer grotere secties voor fijner haar.

Stap 5: Nadat je je haarlijn en pony bij een lagere temperatuur hebt verzorgd, masseer je nogmaals een klein beetje van je favoriete stylingproduct door je haar voor extra glans.

6. Nonchalante knot

Gelegenheid: Boodschappen doen

Ideale haarlengte: Halflang en lang haar

 

Stap 1: Buig je hoofd naar voren en gebruik je vingers als kam om je haar uit te schudden en eventuele klitten los te maken. Textuur is belangrijk voor een écht nonchalante knot, dus goed borstelen moet je achterwege laten.

Stap 2: Pak al je haar samen van beneden naar boven en bind het in een hoge paardenstaart. Als je vóór wat kortere lagen hebt, laat die dan losjes rond je gezicht hangen.

Stap 3: Trek lichtjes aan enkele lokken in de voorste sectie van je nu opgebonden haar en toupeer het haar in de paardenstaart lichtjes met je vingers. Beide technieken geven meer volume.

Stap 4: Neem een ander haarelastiek en wikkel dat om de paardenstaart, maar in plaats van de uiteinden erdoor te trekken maak je nu een losse knot waarbij je de uiteinden een flink stuk laat uitsteken. Tip: trek zachtjes aan de knot en de losse uiteinden om die zorgeloze en nonchalante look te creëren.

Stap 5: Neem de uiteinden, splits ze in tweeën, drapeer ze rond de basis van de knot en gebruik schuifspeldjes om ze vast te zetten. Breng wat haarlak aan om je knot de hele dag in model te houden.

7. Nederlandse vlechten

Gelegenheid: A bad hair day

Ideale haarlengte: Kort, halflang en lang haar  

 

Stap 1: Begin met vochtig of droog haar. Ontklit het haar met een kam en maak een gelijkmatige middenscheiding vanaf de bovenkant van je hoofd tot aan je nek.

Stap 2: Bind één kant van je gescheiden haar in een lage paardenstaart zodat het niet in de weg zit. Pak aan de andere kant, beginnend bovenaan je hoofd bij de haarlijn, de eerste sectie haar samen en verdeel die in drie kleinere, gelijke delen. Tip: als je fijner haar hebt, breng dan eerst wat styling mousse aan om de lokken bij elkaar te houden.

Stap 3: Plaats het voorste stuk haar onder de middelste sectie. Pak dan, met de nieuwe middelste sectie, de achterste sectie en plaats die onder de middelste sectie.

Stap 4: Herhaal dit patroon, blijf de lokken onder de middelste sectie weven en voeg meer haar toe aan elke sectie als je naar beneden vlecht. Dit kan vrij lastig zijn, dus om de vlecht strak te houden gebruik je je vingers om het buitenste haar in te weven.

Stap 5: Wanneer je bij je nek komt, ga je door met het maken van een regelmatige vlecht die je met een haarelastiek op ongeveer 5 cm van het uiteinde vastzet. Herhaal deze stappen met het haar aan de andere kant.

8. Volumineuze blowout

Gelegenheid: Weekendplannen

Ideale haarlengte: Halflang haar

Voor deze stijl raden we de Dyson Supersonic haardroger aan, die wordt geleverd met vijf opzetstukken om je haar op jouw manier te stylen.

 

Stap 1: Breng volumemousse aan op schoon, handdoekdroog haar. Föhn het haar tot het voor 80% droog is met een opzetstuk voor glad haar en toupeer de secties waar je meer volume wilt.

Stap 2: Verdeel het haar in secties en plaats nu het stylingconcentrator opzetstuk. Stel de Dyson Supersonic in op medium lucht en medium warmte.

Stap 3: Pak een ronde borstel om volume en vorm te creëren terwijl je verder gaat met föhnen en stylen. Pak elke sectie bij de haaraanzet op en gebruik de Coldshot-knop om het haar te fixeren.

Stap 4: Herhaal deze techniek voor alle secties en pak het haar bij de kruin hoog en recht op voor maximaal volume.

Stap 5: Werk af met je favoriete finishing spray en ga met je vingers door je haar om het wat springerig te maken.

9. Space buns

Gelegenheid: Zomerfestival

Ideale haarlengte: Halflang en lang haar

 

Stap 1: Begin met grondig geborsteld haar dat glad is gemaakt met een peddelborstel. Breng wat droogshampoo aan bij de haaraanzet als je haar aan de vettige kant is, dit geeft wat lift en volume.

Stap 2: Maak een scherpe scheiding vanuit het midden en zorg ervoor dat je aan elke kant evenveel haar hebt. Tip: gebruik een spiegel als je bezig bent met de scheiding achter.

Stap 3: Bind één kant in een lage paardenstaart zodat het niet in de weg zit. Gebruik aan de andere kant je peddelborstel om al het haar strak samen te brengen in een hoge knot en laat vóór enkele lokken losjes hangen voor extra flair.

Stap 4: Breng je knot naar wens in model door aan de lokken in de knot te trekken en met schuifspeldjes het haar rond de basis van het haarelastiek vast te zetten.

Stap 5: Herhaal dit aan de andere kant en werk af met een royale hoeveelheid haarlak of glitterspray om de knotjes vast te zetten.

10. Slicked back pony

Gelegenheid: Als je je haar niet gewassen hebt

Ideale haarlengte: Lang haar

 

Stap 1: Haal eventuele klitten en oneffenheden uit het vochtige haar. Zorg ervoor dat je de onderste helft van je haar, dat in de paardenstaart komt te zitten, niet borstelt, want dan gaat het kroezen.

Stap 2: Pak de kam en maak een midden- of zijscheiding voordat je aan beide kanten een royale hoeveelheid stylinggel aanbrengt op het haar.

Stap 3: Gebruik een borstel om de gel glad te strijken en een gladde look te creëren. Doe dit met het haar bovenop je hoofd en het haar onder de paardenstaart.

Stap 4: Maak eventuele oneffenheden plat voordat je achter al het haar strak samenbindt in een lage paardenstaart. Tip: breng meer stylinggel of haarspray aan om pluizig haar en babyhaartjes weg te werken.

Stap 5: Breng haarlak aan op het haar bovenop je hoofd en haal een klein beetje serum door de paardenstaart. Neem vervolgens een haarlok van de paardenstaart, wikkel deze strak om het haarelastiek en zet vast met een schuifspeld.

  • Dyson Airwrap™ styler, Dyson Supersonic™ hair dryer and Dyson Corrale™ straightener

    Ontdek Dyson haarstyling

    Minder afhankelijk van warmte, om te beschermen tegen schade door hitte.

Dyson Newsroom

Het laatste nieuws van Dyson