Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).
Robotics

Robotics

25 mei 2022

 

 

Dyson geeft een inkijkje bij geheime robotprototypes die huishoudelijke taken lijken uit te voeren

 

Op woensdag 25 mei, gaf Dyson voor het eerst een belangrijke inkijk in de toekomst van huishoudelijke robots op de International Conference on Robotics and Automation (ICRA) in Philadelphia. Dyson laat hiermee zijn vooruitstrevende technologisch vermogen zien en wil graag de slimsten op het gebied van robotica werven die zich kunnen aansluiten bij zijn snelgroeiende team van engineers.

 

Tijdens deze conferentie geeft Dyson verdere uitleg over zijn ambities in geavanceerde robotica en laat zien dat het de ontwikkeling versnelt van een autonoom apparaat dat in staat is onder andere huishoudelijke taken uit te voeren. Een film, die ook op sociale media is uitgebracht, toont de nieuwste ontwikkelingen van de door Dyson ontworpen robothanden die objecten vastgrijpen. Dit geeft aan dat het technologiebedrijf verder gaat dan robotstofzuigers voor op de vloer. Het Research & Development (R&D) werk op Hullavington Airfield in Wiltshire wordt geleid door Dyson’s hoofd engineer Jake Dyson.

 

 

 

Dyson robotics

 

 

Dyson is inmiddels halverwege de grootste wervingscampagne voor technici in zijn geschiedenis. Dit jaar hebben 2.000 mensen zich bij het technologiebedrijf aangesloten, waarvan 50% engineers, wetenschappers en programmeurs. Dyson versterkt zijn ambities op het gebied van robotica met verschillende disciplines, waaronder computervisie, machine learning, sensoren en mechatronica. Er wordt verwacht dat er de komende vijf jaar nog eens 700 engineers worden aangenomen op het gebied van robotica. Het plan: het grootste en meest geavanceerde roboticacentrum van het Verenigd Koninkrijk creëren en de technologie tegen het einde van het decennium wereldwijd in onze huizen brengen.

 

 

Nieuw aangenomen ingenieurs zullen worden gestationeerd op Hullavington Airfield in Wiltshire, een nieuw Londens laboratorium in de buurt van het Dyson Robotics Lab aan het Imperial College, en in Singapore op het wereldwijde hoofdkantoor van Dyson. In de afgelopen zes maanden heeft Dyson in het geheim een van de belangrijkste vliegtuighangars op Hullavington Airfield omgebouwd om 250 robotici voor te bereiden op de verhuizing naar hun nieuwe huis. De nieuwste robotica-faciliteit bij Dyson is de volgende fase in zijn investeringsplan van £ 2,75 miljard in nieuwe technologieën, producten en faciliteiten. Daarvan zal dit jaar 600 miljoen pond worden uitgegeven.

 

  • Robotics
  • Robotics

 

 

“Dyson heeft 20 jaar geleden zijn eerste roboticus in dienst genomen en alleen dit jaar zijn we op zoek naar 250 extra experts voor ons team. Dit is een 'grote gok' op toekomstige robottechnologie die het onderzoek binnen heel Dyson zal stimuleren, op gebieden als werktuigbouwkunde, vision-systemen, machine learning en energieopslag. We hebben de allerbeste mensen ter wereld nodig om zich nu bij ons aan te sluiten.”

Jake Dyson, Chief Engineer Dyson

Links hierboven afgebeeld

 

 

 

 

Tot nu toe waren de robots van Dyson alleen vloerstofzuigers, waarvan de eerste, de DC06, 20 jaar geleden werd ontworpen. Dysons film biedt een inkijkje in nieuw onderzoek op het gebied van manipulatie, robotleren, visuele waarneming en conforme controle. De film toont ook een trap....

 

 

 

Robotics
  •  

     

  •