Navigatie overslaan
Je voorkeuren zijn nu opgeslagen.
Je kunt jouw contactvoorkeuren op elk gewenst moment bijwerken in het gedeelte Keep in touch van Mijn Dyson. Als je een Mijn Dyson-account hebt, kun je hieronder inloggen om alle contactopties te beheren (inclusief telefoon, sms en post).

Dyson-verklaring omtrent slavernij en mensenhandel van 2017

Dyson is een technologiebedrijf met vestigingen over de hele wereld, zoals het VK, Singapore, Maleisië en de Filipijnen. We streven naar een ethische en milieubewuste manier van zakendoen. 

Dyson en zijn leveranciers werken aan een ethische en milieugedragscode waarin de vereisten van Dyson op het gebied van arbeidspraktijken, gezondheid en veiligheid, verantwoord inkopen en milieunormen worden uiteengezet. Dyson laat er geen twijfel over bestaan dat dwangarbeid in welke vorm ook onaanvaardbaar is.

Dyson heeft een speciaal team voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), dat samenwerkt met leveranciers op basis van een combinatie van beoordelingen waarvoor gebruik wordt gemaakt van de ethische databank Sedex, leverancierstraining en controles.Dyson gebruikt informatie uit Sedex-risicobeoordelingen bij de prioritering van leveranciers die voor controle in aanmerking komen. Naast controles heeft Dyson een hotline van een derde partij opengesteld voor werknemers die contact willen leggen en kwesties willen aankaarten die verband houden met arbeidsomstandigheden.

Controles worden uitgevoerd door Dyson-auditors of door onafhankelijke MVO-auditors.Om volledig inzicht te krijgen in de werkomgeving in een fabriek van een leverancier, spreken de auditors met een representatieve groep van het personeel zonder dat het management daarbij aanwezig is. 

 

Ondertekend door:

  • Roland Krueger

    Chief Executive Officer

Deze verklaring is opgesteld op grond van artikel 54, lid 1, van de Wet inzake moderne slavernij van 2015 en vormt de verklaring omtrent slavernij en mensenhandel van Dyson.